Dominicaanse republiek

Dominicaanse republiek

Verassend anders!

Laat ik allereerst eens uit de wereld helpen dat de Domincaanse Republiek gevaarlijk is. Het is niet gevaarlijker dan Amsterdam of Amerika. De hotels worden niet meer bewaakt met mannen met geweren. Das ook helemaal niet nodig. Ik heb me daar geen moment onveilig gevoeld. En ja er zijn heel veel All Inclusive resorts die graag willen dat mensen op hun resort blijven, maar het is echt zonde. Er heerst nog voldoende armoede in het land, wat je ook tegen zult komen als je zelf op ontdekking gaat. Maar net als op Cuba kun je op deze bestemming heel goed een selfdrive maken van Santa Dominco via Puerto Plata en Samana naar Punta Cana om daar te genieten van je strandvakantie.  Je boekt op verschillende plaatsen een hotel en vandaar uit maak je wat losse excursies, tussendoor rij je met eigen auto (wegen staan goed aangeven en zijn goed onderhouden) naar de volgende bestemming.

Helaas wordt de Dominicaanse niet door heel veel luchtvaartmaatschappijen meer rechtstreeks aangevlogen, waardoor je al gauw een overstap moet maken in bijvoorbeeld Parijs, Londen of Frankfurt. Kom je aan op Punta Cana airport dan lijkt de tijd even stil te hebben gestaan. Je wordt met een bus naar de terminal gebracht, een schattig houten huis. Hier sta je vervolgens lang in de rij voor een visum. Tegenwoordig kun je dit ook online kopen en zo ontloop je de lange wachtrijen. Met de nieuwe highway ben je binnen 20 minuten bij de meeste hotels. Punta Cana is vrij uitgestrekt en het gebied zoals wij Punta Cana kennen is opgedeeld in meerdere regio’s met eigen namen. Hier vind je veel verschillende hotels van 3 tot 5 sterren voor een gezinsvakantie of couples only. De meeste hotels zijn wel enorm groot met kamers tussen de 600-3000. Belangrijk om te weten is dat je dus in de grote resorts meer hutje mutje ligt op het strand en wat minder dat idyllische bounty gevoel hebt.

Ook vanuit deze resorts kan je al een aantal leuke excursies ondernemen. En dat moet je ook zeker doen, want het is echt de moeite waard om je resort te verlaten en het echte Dominicaanse te ontdekken. Wij hebben een volledige dag in een open truck doorgebracht en zijn echt de binnenlanden in geweest, bezochten een suikerrietplantage, hebben gezien hoe je sigaren maakt en hebben een kijkje genomen bij de mensen thuis. Ook zijn we een volledige dag naar Saona Island geweest. Je vaart met een catamaran en een speedboot. Kunt lekker zwemmen en verblijft op het eiland ook All Inclusive. Wil je echt cultuur snuiven dan moet je zeker naar Santa Dominco gaan en hier de oude stad bezoeken. Vanaf Punta Cana wel ongeveer 2 uur rijden, maar zeer de moeite waard.

En ben jij een echte golfliefhebber ook hier zijn de voorzieningen voor golfers enorm. In Casa di Campo vind je verschillende banen en ontzettend mooie villa’s om in te verblijven.

Al met al dus een enorm variërende bestemming waar je zeker een keer heen moet. Ben je geïnteresseerd neem dan vooral contact met me op.

Klik hier voor meer foto’s.