Dubai

Dubai – Abu Dhabi – Dubai

 

 

Dubai – Museum of the Future – Burj Khalifa – Dubai Mall – Fonteinenshow – Oude Dubai

Ontdek het dynamische Dubai! Deze keer heb ik 3 volle dagen in deze opwindende stad doorgebracht, met een uitstapje naar Abu Dhabi. Dubai is constant in beweging, met massale bouwprojecten en hotels die zich tot grote hoogtes uitstrekken.

Op dag 1 verbleven we in het Conrad Hotel, gunstig gelegen aan de Sheikh Zayed Road, op slechts 10 minuten met de taxi van de Burj Khalifa. Een geweldig middenklasse hotel met een prachtig zwembad op het terras van de 6e verdieping.

We begonnen met een bezoek aan het Museum van de Toekomst, een interactief futuristisch museum dat praktisch aan de overkant van ons hotel ligt. Daarna verkenden we het oude Dubai, genoten van Arabische koffie in het Koffiemuseum en struinden door de traditionele souks om souvenirs te scoren. Lunchen bij het Arabian Tea House is een aanrader, evenals dineren langs de Creek in Bait al Wakeel.

Tegen 18 uur bewonderden we de fonteinenshow bij de Dubai Mall en namen een kijkje in het indrukwekkende aquarium, de waterval en de schaatsbaan. Een must-see als je hier bent. De dag eindigde met een romantische Dhow cruise en diner in de bruisende wijk Marina.

Abu Dhabi – W hotel op circuit – Abrahmic house – Louvre – Emirates Palace golden coffe – Sheikh Zayed Mosque

Vroeg vertrek richting Abu Dhabi voor een boeiende dag. Eerste stop: het W Hotel boven het F1-circuit. Vervolgens het inspirerende Abrahamic House, waar kerk, synagoge en moskee vreedzaam samengaan. Daarna het Louvre, tegenover het Abrahamic House.

Lunchen doen we in het moderne Erth Hotel, een culinaire traktatie. Dan Emirates Palace, een uniek paleis-hotel voor gouden koffie. Laatste halte: de Grote Moskee, nu met strengere beveiliging. Zonsondergang en avondbezoek leveren prachtige foto’s op.

’s Avonds dineren we in Atmosphere op de 122e verdieping van de Burj Khalifa, een hoogtepunt. Vervolgens terug naar het hotel in een stretch limo. Een dag vol hoogtepunten!

Dubai – fietstour – Burj Alrab – Monorail – Desert safari 

Onze laatste dag in Dubai begint energiek. Na het ontbijt in ons hotel stappen we op e-bikes en fietsen van de Creek naar de Burj Al Arab in slechts een uurtje. Onderweg stoppen we even bij de vismarkt en genieten van de prachtige gele stranden.

Bij de Burj Al Arab krijgen we een rondleiding in de royal suite met een schitterend uitzicht over de Palm. Na een lunch en een tour langs verschillende hotels in Madinat Jumeirah, nemen we de monorail naar het splinternieuwe Royal Atlantis hotel, geopend in februari.

Daarna rijden we in een uur naar de woestijn voor ons diner, helaas net te laat voor de zonsondergang. De dag sluiten we af op het prachtige dakterras van ons hotel, het SLS, de perfecte afsluiting van deze geweldige reis.

Laat jouw reis naar Dubai of Abu Dhabi regelen door de Reisverrijker!

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.