Een dag vol contrasten

Wat een geweldige dag en wat een contrasten qua weer en natuurgeweld.

We rijden weg in het donker, omdat we voor vandaag een nogal ambitieus plan hebben. Natuurlijk willen we teveel zien en moeten we rekening houden met beperkt daglicht in deze tijd van het jaar.

Als we wegrijden regent het stevig. Al snel gaat het over in sneeuw, echt hevige sneeuw. De weg verandert al snel in een ware sneeuwbaan. De moed zakt ons een beetje in de schoenen. Op deze manier gaan we niet alles zien wat we willen. Maar na een kilometer of 20 wordt het langzaam beter. Stopt het met sneeuwen en is de weg weer goed berijdbaar. Fijn dat we spijkers (IJslandse winterbanden) onder onze auto hebben.

Na 1,5 uur rijden is het inmiddels licht en komen we aan bij de waterval Seljalandsfoss. Na het betalen van ons parkeerkaartje, lopen we naar de waterval. Het gave is dat je achter de waterval kunt lopen. Wellicht heb je me live  gezien op Facebook, want ik vond dit zo bijzonder dat ik het ter plekke wilde delen.

Van hieruit zijn we nog 1 uur doorgereden naar Reynisfjara Black Sand Beach, een  lavastrand dat pikzwart is. Enorm hoge golven, harde wind en regen maken het koud en guur. Maar zeker de moeite waard om hier helemaal heen te rijden. Ook het landschap was adembenemend.

We gaan dezelfde weg terug, om na 1,5 uur in Selfoss  af te slaan richting het kratermeer Kerid. De toegang is fors, maar het is wel leuk om te zien.

Dan rijden we verder naar de veel minder bekende blauwe waterval Bruarfoss. Deze is niet heel gemakkelijk te vinden. Maar het is wel een van de hoogtepunten van vandaag.

Als afsluiting doen we de zonsondergang bij de Geysir. Wat een natuurgeweld. Hoe hoog zo’n geiser kan spuiten en wat een knal. Heel gaaf.

Nu lekker even nagenieten in onze cottage. En straks in de hottub.