Eveline en Klaas

Van sneeuw naar de zon

Na een prachtige winterbruiloft met veel sneeuw vertrokken we anderhalve week later naar het zonovergoten Mexico.  12 dagen luxe en relaxen wachten ons op. Het zwemmen met dolfijnen staat hoog op het verlanglijstje.

We worden meteen ondergedompeld in luxe. Na een korte rit met een golfkarretje door het resort, waarbij we onze ogen al uitkijken, komen we bij onze suite aan, inclusief een grote jacuzzi met uitzicht op het resort.

De volgende dag worden we al vroeg wakker door het geluid van de tropische vogels. Eerst heerlijk ontbijten aan het zwembad en daarna excursies bespreken bij de hostess. Het aanbod van excursies is groot. De rest van de dag lekker relaxen aan het zwembad op een hemelbed. ‘s Avonds moeten we een moeilijke keuze maken: het aantal restaurants is groot. We besluiten voor de Franse keuken te gaan. Très bien!

Woensdag ga ik naar de Spa. Ik kies voor een Mexicaans ritueel met chocolade en kokosnoten olie. Na een warm voetenbad wordt ik helemaal ingesmeerd met warme chocolade. Ook mijn gezicht en haar krijgen een chocolade masker. Na de douche stap ik in een jacuzzi vol met kokosmelk. En als afsluiting een ontspannende massage. Helemaal ontspannen verlaat ik de Spa waar Klaas me opwacht. Samen gaan we weer aan het zwembad op een bed liggen waar ik meteen in slaap val.

Donderdag, onze eerste excursie! We gaan naar Xcaret, een groot tropisch park. We zien er apen, tijgers, krokodillen en enorme schildpadden. Ook maken we een tocht met een Maya-boot door de mangrove rivier.  Dan is het alweer tijd voor de lunch. Na de lunch trekken we een zwemvest aan en gaan  snorkelen in de ondergrondse rivier. We zwemmen door donkere grotten waar we elkaar niet eens kunnen zien. We verlaten de rivier en komen uit in de vlindertuin. welke één van de grootste ter wereld blijkt te zijn. Na onze zwemspullen weer ingeleverd te hebben lopen we door het nagebootste Maya-dorp. Daarna gaan we kijken bij de dolfijnen en uitrusten aan het strand. Het is alweer tijd om terug te gaan. Na het vele lopen ontspannen we in onze eigen jacuzzi.

Vandaag slapen we uit en bestellen we roomservice. Op ons gemak gaan we aan het strand liggen. Het is vandaag een warme dag. We genieten van de zon en de fruitshakes die we bij de speciale Healthy bar halen.  De zee is vandaag rustig dus maken we daar goed gebruik van. Op kniehoogte komen de vissen je al tegemoet. Alle verschillende kleuren en maten komen we tegen. ‘s Avonds gaan we voor een vijfgangendiner in het Italiaanse restaurant. Hier is ook een sommelier aanwezig die voor ons de perfecte wijn uitzoekt.

Vandaag vinden er drie bruiloften plaats in het resort. Als weddingplanner wil ik dat natuurlijk niet missen. Na het ontbijt gaan we op een strandbed liggen in de buurt van één van de speciale “Wedding Chapels”.  Leuk om te zien hoe de Amerikaanse bruiloften er aan toe gaan.

Zondag is het eindelijk zo ver: we gaan met dolfijnen zwemmen! Na aankomst op de locatie krijgen we eerst een instructie. Daarna gaan we met een groep van 7 personen en een trainer het water in bij twee dolfijnen. De dolfijnen komen op hun rug voorbij gezwommen zodat we ze kunnen aaien en kennis maken. Vervolgens laat iedereen de dolfijnen trucjes doen. Zo krijgen we een kusje van de dolfijn, gaan we dansen en draaien ze ons in het rond. Ook laten we ze over een stok heen springen. Heel bijzonder om te zien dat de dolfijnen door middel van een klein gebaar al weten wat ze moeten doen. We worden elk ver het water in gestuurd, de dolfijnen komen naar ons toe en nemen je weer mee terug door aan de vinnen vast te houden, dit ging erg snel! Het meest spectaculaire was wel de foot-push. Ook hierbij werden we elk het water ingestuurd. We maakten de “superman” houding en de twee dolfijnen duwen je omhoog met de snuiten. Daarna hebben we nog gespeeld met de dolfijnen, vooral het water spetteren vonden ze erg leuk. Helaas was het na een uurtje alweer tijd om uit het water te gaan.

Daarna hebben we nog gesnorkeld met een haai en grote roggen en mochten we nog in het water bij zeekoeien. Deze dag was een hele bijzondere ervaring en zeker iets wat je ooit in je leven moet meemaken.

We slapen uit en gaan ontbijten in het uitgebreide buffet restaurant. Hier is erg veel keuze in broodjes en fruit, er staat zelfs een chocolade fondue! We eten ons helemaal vol en gaan daarna aan het zwembad liggen. De zee is vandaag erg wild. We liggen lekker te luieren en spelen nog een potje tafeltennis. De rest van de middag blijven we daar en drinken we cocktails aan de zwembadbar. Aan het einde van de middag genieten we van roomservice in onze jacuzzi, wat een luxe! Laat in de avond gaan we nog snel iets eten in het buffet restaurant.

Vandaag wordt een avontuurlijke dag. We worden opgehaald door een busje en gaan de jungle in. Daar aangekomen  krijgen we een tuigje aan en een helm op. We gaan tokkelen! Midden door de jungle roetsjen we van de ene naar de andere boom. Ook maken we een afdaling hangend op zijn kop. Erg eng om zo de boom op je af te zien komen. Na 12 ziplines zijn we weer beneden. Daar staan twee legertrucks voor ons klaar. Hiermee gaan we verder de jungle in en daar staan quads te wachten. Met de quads maken we een tour door de jungle. Na een half uur rondscheuren zijn we erg stoffig geworden. Gelukkig is hier ook een oplossing voor. We komen bij een cenote. Vanaf een rots word je via een kabelbaan het water in gelanceerd. Het water is lekker warm en het uizicht prachtig. We krijgen nog een echte Mexicaanse lunch voordat we weer worden opgehaald om terug te gaan naar het resort. Daar aangekomen duiken we het zwembad in en rusten uit van deze avontuurlijke dag.

Nee! We worden ‘s ochtends wakker van een bekend geluid: regen! We hoopten eerst nog dat het bij een tropische regenbui zou blijven maar helaas regent het de rest van de dag. Gelukkig staat er een paraplu in de kast en rennen we hiermee de hele dag van restaurant naar bar en weer terug. Ook maken we volop gebruik van de jacuzzi en de roomservice. Vanavond is het alweer onze laatste avond. We besluiten uitgebreid te gaan eten in het Italiaanse restaurant. Het luxe, lekkere eten gaan we zeker missen!

Helaas is onze laatste dag is aangebroken. Het regent nog steeds en het is fris. Zo kunnen we alvast wennen aan Nederland…. We gaan lekker ontbijten in het buffetrestaurant waarna we de winkeltjes bezoeken. We hebben onze kamer langer geboekt dus kunnen we op ons gemak de koffers inpakken en nog uitrusten. We lunchen voor de laatste keer en maken nog wat foto’s, natuurlijk ook van de leuke just married slippers die we gekregen hebben van Moniek.