Van Evora naar de kust

Na een goed ontbijt in de prachtige Quinta, gaan we met onze gastvrouw de stad verkennen, zij is tevens gids in Évora. We lopen door de straatjes, bezoeken de grote kerk met mooie beelden en schilderingen. We brengen een kort bezoek aan de Rota dos Vinhos do Alentejo, de route waar veel wijnen uit de regio worden gepromoot en waar je gratis wijn kunt proeven. We eten een heerlijk Pastéis di Nata op een pleintje, een echt Portugees roomtaartje.

We stappen na twee uurtjes weer in de bus om een bezoek te brengen aan een Herdade in deze omgeving. Hier produceren ze likeur, geitenkaas en kurk, en ook kun je er overnachten. We krijgen een simpele, maar lekkere lunch en gaan onderweg naar Setúbal voor ons laatste wijnbezoek. Ook hier worden weer diverse wijnen uit de regio gepromoot.

Hier vandaan rijden we in 1 uur naar Cascais waar we overnachten in het super-de-luxe maar vooral kindvriendelijk familiehotel Martinhal. We rijden langs Lissabon, het grote Christusbeeld en de Golden Gate van Lissabon. Diezelfde avond vliegen we weer naar Nederland.