Fiji

Fiji

6 dagen Fiji

Als je aankomt op Fiji moet je eerst lang in de rij staan voor alle stempels en visapapieren die je ter plaatse krijgt. Het is er ontzettend drukkend benauwd. Een hoge luchtvochtigheid dus. Omdat we een hostel in Lautoka hadden geboekt zonder transfer moesten we even kijken hoe en wat. We namen voor 42 cent de bus. De rit duurt ruim een half uur. Je zit een in bus zonder ramen, heel lekker verkoelend met de muziek enorm hard, maar wel gezellig.

Het hoofdeiland Fiji is niet wat we ons er van voorstelde. Het heeft absoluut geen mooie parelstranden met palmbomen.

We zijn diezelfde dag met een gids de bergen ingegaan. Daarna bij de plaatselijke bevolking kip en rijst gegeten. Achteraf best link dat eten zo zonder verkoeling.

De volgende dag gaan we met een tour mee. We worden vroeg opgehaald door een hele vriendelijke taxichauffeur om naar de haven gebracht te worden. Hij regelt gelijk een hostel in Nadi. Dit hostel is echt 10x leuker. Tijdens het kletsen kwam hij er achter dat wij het in Lautoka niet naar ons zin hadden. De trip op de boot naar Malamala Island was echt geweldig. Je verblijft de hele dag op een eilandje zonder stroom en stromend water. Je kunt alleen maar snorkelen en lekker eten en drinken.

Dit is wat wij van Fiji hadden voorgesteld!

Maar hiervoor moet je dus de kleinere eilanden op zoeken…