Gardameer

Onze laatste dag in Italië, want morgen rijden we richting Zwitserland. We doen de terugweg naar Nederland in een paar stops. Morgen dus Prato in de bergen net voor de Gotthardtunnel.

Ik wilde tijdens deze trip heel graag een stop maken aan het Gardameer. Niet omdat ik er zelf zo graag heen wilde, maar omdat iedereen er altijd zo enthousiast over is. Veel Nederlanders kamperen hier graag. En inderdaad je waant je bijna  in Nederland als je naar de auto’s kijkt en de geluiden in de stadjes hoort. Vrijwel alleen Nederlands. Het is zo druk dat je constant in de file staat als je ergens heen wilt. Wellicht komt dit door het slechte weer, niemand ligt op het strand en iedereen gaat erop uit vandaag.

Ons eigenlijke plan was om een bootje te huren en via het meer allerlei plekjes aan te doen, maar er is geen boot te krijgen. Alles is verhuurd tot aanstaande vrijdag. Daar komt bij dat het  dat het de hele dag gaat regenen volgens de voorspelling. En dan wil je niet op het meer zitten.
De eigenaar van onze B&B vertelt ons dat we eerst naar Sirmione moeten gaan. Hier is maar éen parkeerplaats  en die is zo vol. Dus zo gezegd zo gedaan, we rijden eerst hierheen. Inderdaad er was nog net plek en toen we na een klein uurtje weer weggingen was alles vol en stond er een lange file richting schiereiland en dorp.

We vervolgen onze weg naar Bardolino. De rit vanaf Sirmione zou maar een klein half uurtje duren, maar we staan al snel heel erg vast in de file. Aangekomen parkeren we de auto en lopen zo het dorpje in. Hier is het een stuk minder druk. Er zijn wat winkeltjes, maar vooral veel restaurantjes en dat komt goed uit, want het is lunchtijd.

Na de lunch rijden we een klein stukje naar Lazise. Dit is toch wel het leukste dorpje. Het dorpje is geheel ommuurd en de straatjes en gekleurde huisjes met luiken geven een gezellige sfeer. De foto’s zijn wat minder, maar dat komt gewoon door de wolken.

Na Lazise besluiten we toch nog naar Desenzano del Garda te gaan. Via de tolweg zijn we hier redelijk snel, zonder file. Deze plek is wel de minst mooie. Hou je van shoppen dan ben je hier  beter af. Er zijn wat grotere winkels met schoenen, tassen en kleding.

De weg naar huis is weer een en al file, maar we komen er uiteindelijk. Zeker na de afgelopen weken ben ik er wel uit, dit is niet mijn bestemming. Veel te druk.