Hluhluwe

We gaan een stukje back tracken. Helaas kon dat niet anders tijdens het reserveren. Achteraf is het geen ramp dat we niet vier nachten in St. Lucia kunnen blijven, want de lodge waar we nu verblijven is echt weer heel bijzonder en ook het regent vandaag. We zouden eigenlijk op deze regendag een safari hebben, maar in Kololo hadden we besloten om dit een dag te verplaatsen. Middenin een natuurpark, met giraffen maar ook gevaarlijk wild. Omdat het maar anderhalf uur rijden is, vertrekken we een beetje op tijd, zodat we nog lekker wat aan de middag hebben. We hebben geluk, want de kamers zijn net klaar. De eigenaar tipt ons om te gaan lunchen en een show bij te wonen met slangen en krokodillen. En we nemen zijn tip van harte. Ze raken een beetje gestrest als we met zeventien man aankomen en willen lunchen. Maar omdat we wat eten delen en door onze flexibele instelling komt het helemaal goed. De show is heel erg leuk. De ranger vertelt alles over de slangen en we mogen ze zelfs aaien en vasthouden. ’s Avonds eten we gezellig in de lodge en doet het personeel een aantal Zulu dansen voor ons.

De volgend ochtend vroeg op. We moeten nog een half uur rijden voordat we bij de ingang van Hluhluwe gamepark zijn. We moeten ons om acht uur melden. Dan stappen we over in een Safari-jeep. De laatste keer tijdens deze vakantie op zoek naar wild. Wederom leeuwen, heel ver weg. Giraffen, zwijntjes, zebra’s en nog veel meer wild. Het park is prachtig, met hoge bergen, maar meer vlaktes en betere uitkijkpunten. Helaas ook nu geen luipaard.

Rond elf uur is de safari afgelopen. Een aantal gaat nog met de eigen auto het park in en een aantal gaat terug richting de lodge, maar maken een stop op de lokale markt. De kinderen kijken daar hun ogen uit. Mensen staan in de rij om de supermarkt in te mogen. Een drukte van jewelste.