Ibiza

Ibiza

Plak voor je vakantie een studiereis en zo ben je 4 weken op Ibiza.

Van 16-19 mei vloog ik met een studiereis van Sudtours naar Ibiza. Om hier op de fiets, lopend en met de auto het eiland te verkennen en nog een aantal accommodaties te verkennen. Onze thuisbasis voor de reis was Playa d’Bossa.
Playa d’Bossa, net als Figueretas en Ibiza stad liggen in de drukte qua uitgaan, winkeltjes en vooral vliegverkeer. Dat laatste is zeker niet onbelangrijk, want je kan de vliegtuigen bijna aanraken zo laag komen ze over. Mijn favoriete accommodaties in dit gebied: Mar Y Playa in Figueretas en Fiesta Palladium in Playa d’Bossa. Je kunt geweldig eten in Hotel Garbi, waarbij je ook supermooi over het strand en de zee uitkijkt. We zijn een avond in de Pacha geweest. De bekendste disco in Ibiza-stad. (erg duur). Door middel van een auto zijn we nog in San Antonio geweest en hebbenwe het leuke appartementencomplex Las Mimosas bekeken. Verder zijn we naar Cala Vadella geweest en hebben we ons accommodatie voor de komende 3 weken beken: Blanco Sol. Een heel fijn en zeer kindvriendelijk complex, met super lieve beheerders.

23 mei vlogen we vervolgens in alle vroegte vanaf Amsterdam naar ons heerlijke 4 kamerappartement Blanco Sol. Een auto is hier een echte must, aangezien het strand alleen via een zeer hellende weg te bereiken is. En het fijne is om iedere dag een ander strandje te pakken. Er zijn er zo vele. Van mooie zandstranden tot kiezelstranden.
De stranden die zeker de moeite waard zijn: Cala Vadella, Cala Tarida, Cala d’Horte, Cala Bassa, Cala Llonga. Allemaal zandstrandjes en zeer rustig in de zee aflopend, dus geschikt voor de kleintjes.

Iedere woensdag is er in Punta Arabi bij Es Canar een hippie markt. Zorg dat je er voor 10 uur bent of na 14 uur, want anders wordt je onder de voet gelopen door de vele buspassagiers.
Voor €8,50 kan je de grotten van Can Marca zijn grappig om te doen. Maar wel erg nep. Leuk voor de kinderen. In de buurt kan je daarna leuk wat strandjes af.
In Ibiza stad kan je heerlijk de oude stad in en door de smalle oude straatjes slenteren. Doe wel goede schoenen aan. Het uitzicht is geweldig.

Het is heel makkelijk om vanaf Ibiza stad met de boot een dagje naar Formentera te gaan. Een retourtje met de boot (welke vrijwel ieder uur vaart) kost €44,- per volwassen. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, daarna betalen ze €24,-. Maar die van ons is 4 en hebben we door laten gaan als 2 jaar( op advies van de baliemedewerker) niemand die er verder naar vroeg. De tocht duurt een half uur en aan de andere kant huur je een auto om zo alle strandjes en uitzichtpunten af te gaan. Fietsen huren is leuk, maar voor een dag niet aan te raden. Zorg voor voldoende zonnebrand en water.

Voor meer foto’s klik hier.