Jamaica – Negril

Jamaica – Negril

Feel The Rhythm Of Jamaica the beat, the pulse of life.

Na Montego Bay reizen we af naar Negril. Dit ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Montego Bay en is de laatste bestemming van onze reis. De stranden en de vibe, daar moet je je reis echt mee afsluiten. De stranden in Negril zijn wat meer openbaar. Je vindt er leuke kleine restaurantjes, souvenirs en vooral mooie brede stranden. Er hangt gewoon een hele andere sfeer dan op de plekken waar we al geweest zijn. Echt relaxed. Je kunt dan ook heel gemakkelijk een lange strandwandeling maken over 7 Mile Beach, een lang, mooi strand in de vorm van een halve maan. Ook hier zijn weer allerlei verschillende grote en kleine hotels te vinden, van all inclusive tot logies met ontbijt.

Onderweg naar Negril maken we een stop bij Chukka Sandy Bay. Dit resort heeft geen hotelkamers, maar wel alle faciliteiten van een hotel en meer. Je kunt hier paardrijden, quad rijden, een boot huren, ziplinen etc. Dat laatste gaan wij doen. Qua zippen niet spectaculair, maar het grappige is dat je over de zee gaat en zelfs in de zee eindigt. Je krijgt dus een nat pak. Maar geen paniek, want er zijn douches en kleedruimtes.

Ook in Negril blijven we twee  nachten en bezoeken een aantal hotels. ’s Middags gaan we aan boord van een grote catamaran en varen we eerst naar een snorkelplek. Het is niet te vergelijken met Great Barrier Reef, maar er is genoeg te zien onder water. Daarna richting Rick’s Cafe. Hier mag je 1 uur van boord om wat te eten en te kijken naar de klifduikers, een levensgevaarlijke hobby. Je mag van twee posities zelf ook nog van de kliffen springen, deze zijn lager, maar het blijft op eigen risico. Wij blijven van boord en genieten van een drankje terwijl we naar de zonsondergang kijken. Alle andere passagiers gaan terug aan boord en worden weer naar de plek van opstappen gebracht. Onze chauffeur pikt ons hier weer op en we dineren in het Pushcart Restaurant. Een aanrader. Hou er rekening mee dat als je uiteten gaat in Jamaica, de kaart zonder btw en fooi is. Maar het eten is geweldig, behoorlijk pittig en veel. Voor een hoofdgerecht en een drankje was ik ongeveer U$35,- kwijt. Een mooie afsluitende dag van onze korte trip naar Jamaica.

Ik raad echt iedereen aan die van een beetje avontuur en van strand houdt om deze bestemming te bezoeken.