Jeroen en Mirjam

Avontuurlijke huwelijksreis met kleine kinderen.

Na een fantastische trouwdag op 9 juni 2011, vertrokken we op zaterdag 11 juni moe, maar erg voldaan met ons gezinnetje naar Aqaba, Jordanië. Na een prima vlucht werden we op het vliegveld opgehaald door Mohammed van Discovery die ons vervolgens naar het Marina Plaza Hotel bracht, een prachtig hotel, waar we vriendelijk welkom werden geheten. Hier bleven we een paar dagen om even lekker uit te rusten. Omdat we op huwelijksreis waren werden we verwend met een heerlijke chocoladetaart, fruitschaal, badjassen e.d. Wat een leuke verrassing! We hadden prachtige kamers, heerlijke buffetten, mooie zwembaden, lekker strand, vriendelijk personeel, kortom alle ingrediënten om even lekker bij te komen.

Na wat dagen bijkomen werden we om 8 uur door onze gids Mohammed opgehaald. Een erg vriendelijke man, die fantastisch Engels sprak en erg leuk was tegen de kinderen. Hij had ontzettend veel kennis van Jordanië en de plekken die we bezochten met hem. Hij heeft ons naar Petra gebracht. We hebben ons daar snel klaar gemaakt en zijn meteen met een andere gids Petra in gegaan. Wat indrukwekkend!!!!!

We hebben onze ogen uitgekeken en alle informatie opgezogen. Een onvergetelijke ervaring. Ook Noah (4 jaar) was heel enthousiast. Met Maysa (1 jaar) in de rugdrager hebben we daar die dag heel wat uurtjes zoet gebracht. Op de terugweg hebben we ons door 2 ezeltjes naar het beginpunt laten brengen. Vroeg naar bed om de volgende dag weer fit te zijn voor een dagje Petra.

De volgende dag begon met een bezoekje aan de apotheek/ dokter omdat Maysa al een paar dagen koorts had. Mohammed heeft ons hierheen gebracht en Maysa bleek keelontsteking te hebben. Na een goed advies en antibiotica gekregen te hebben vertrokken we weer naar Petra. Omdat we Noah weer een dag kilometers lopen wilden besparen hebben we een Indiana Jones tocht op paarden rondom Petra gemaakt. Prachtig en erg avontuurlijk!

’s Middags even terug naar het hotel zodat de kinderen wat konden rusten en na het avondeten werden we door  onze Mohammed weer naar Petra gebracht, voor Petra by Night. Wat een bijzondere ervaring. De hele Siq en het plein voor Al Kazneh was verlicht door kaarsen in papieren zakken. Een geweldig gezicht. Op het plein bij Al Kazneh moesten we gaan zitten, we kregen bedouïne thee en er werd traditionele muziek en gezang opgevoerd, heel mooi, vooral op zo’n bijzondere plek. Na dit mooie spektakel zijn we voor de laatste keer door de Siq teruggelopen naar het beginpunt.

Na een paar dagen Petra werden we opgehaald en wederom door een prachtig landschap naar de Dode Zee gebracht. Hier verbleven we in het Mövenpick Resort. Wat een pracht, praal en luxe.Prachtige kamer, heerlijke zwembaden en fantastisch eten. De eerste middag lekker relaxed gedaan en de 2e dag op naar de Dode Zee. Al weer zo’n bijzondere ervaring. Insmeren met modder van de bodem van de Dode Zee en vervolgens lekker drijven. De kinderen vond het niet zo leuk, het prikte en ze konden niet spelen. Daarom zijn we veel met de kinderen bij het zwembad geweest.

Na twee dagen zagen we Mohammed weer om de tocht naar Wadi Rum te maken. Via de mozaïeken van Madaba en Mount Nebo. Rond half zes waren we in Captain’s desert Camp in Wadi Rum. Een prachtig opgezet woestijnkamp, met vriendelijk personeel en voor een woestijnkamp goede voorzieningen. Hier konden we meteen vertrekken voor een sunset camel trip. Omdat 2 uur op een kameel voor Maysa wel erg lang was en zij het erg goed kon vinden met Mohammed hebben we haar bij hem gelaten. Wat een andere omgeving weer en weer zoveel bijzondere indrukken! Op een gegeven moment stopten we en was het wachten op de ondergaande zon.  De bedouïne die de kamelen begeleidde maakte weer een lekker kopje thee en wij maar genieten.

Heerlijk gegeten en vroeg met zijn 4-en de hete tent ingekropen. De volgende dag zijn we 2x met een jeep de woestijn in getrokken om de fantastische natuur te bewonderen. Mohammed heeft ons tussen de jeeptochten door op het heetst van de dag (en dat was heet!!!!) meegenomen naar het bezoekerscentrum van Wadi Rum.  Daar hebben we een film gekeken en vervolgens heerlijk geluncht. ’s Avonds hebben de jongens van het Captain’s Camp gebarbecued en was er muziek en zang. Erg sfeervol en gezellig.

De volgende ochtend bijtijds vertrokken, 2 nachten in de woestijn was genoeg J Mohammed heeft ons naar Aqaba teruggebracht. Hier werden we in Marina Plaza weer van harte welkom geheten. Daar hebben we nog een paar dagen lekker van de luxe genoten, onderbroken door een paar uurtjes souvenirs kopen in Aqaba en een boottocht met een glasbodemboot.

Jordanië was voor ons een fantastische ervaring. Een land dat erg veilig is en waar je met kinderen prachtige dingen kunt beleven. Een huwelijksreis om nooit meer te vergeten. Wat is er in 1 land veel moois te zien. De mensen zijn fantastisch, de natuur indrukwekkend, het eten heerlijk, de hotels prachtig en gastvrij. Alles bij elkaar voor ons een perfecte reis.

Wij kunnen iedereen Jordanië, Discovery en Moniek Bos van Travel Counsellors aanbevelen!