Kerstmarkt Manchester

2 Jaar geleden gingen mijn collega Yvette en ik ook naar de Internationale conferentie van Travel Counsellors. Toen kwamen we erachter dat er eigenlijk een hele leuke kerstmarkt is die half november begint en loopt tot ergens eind december. Maar toen hadden we er geen tijd voor. Dus nu besluiten we om een dag eerder te vertrekken en lekker een dagje Manchester te doen. 

Helaas voor ons worden we wakker met mega slecht weer. Het komt met bakken uit de lucht. Nou ja jas aan en gaan, we zien het wel. De markt is verdeeld over verschillende straten en pleintjes. Dus niet centraal op een plek. Zo loop je door de leuke stad met soms prachtige oude gebouwen. Echt Engelse huisjes en grote kerken. Loop eens binnen bij het Royal Exchange Theatre, een gebouw waar je normaal zo langs zou lopen, maar binnen is het echt enorm mooi. Er is een cafeetje binnen, dus een prima plek voor een koffie met een gebakje. Wanneer je weer verder loopt over de markt, je loopt dan automatisch ook al door de winkelstraten kom je bij het Football Museum. Steek je daar de straat over en ga dan vooral het grote gebouw in waar op staat The Printworks. Dit is een soort oude fabriekshal helemaal omgetoverd tot een uitgaansgebied met leuke restaurants, waaronder het Hardrock café en een bioscoop. Van buiten verwacht je niet dat het er van binnen zo uit zou zien.

Natuurlijk shoppen we de nodige kerstcadeau’s gaan lekker lunchen in de buurt van ons hotel bij Papu’s Place. Een echte aanrader voor een heerlijke Ceaser salade en een Grieks broodje. Maar ze hebben nog veel meer lekkers.

Nog even lekker chillen en warm worden op onze kamer. Om zo onder de douche te stappen en in ons nette pakkie te hijsen voor de start van ons conferentieweekend. De inspiratiebron van het jaar. Kom maar op met die sprekers, nieuwe leveranciers en gezelligheid.