De Reisverrijker Pareltjes

Knight Inlet Lodge

Ik help je graag verder met het plannen van een fantastische trip naar Canada inclusief deze mooie lodge.

Beeld je in een drijvende lodge, verstopt aan het einde van het Glendale Cove, een soort grizzly-paradijs.

Het Great Bear Rainforest is de beste plek in Canada om grizzlyberen te spotten en dat kun je op verschillende manieren doen. Van mei t/m augustus kun je vanaf de boot op zoek naar allerlei soorten beren en van augustus t/m oktober doe je dat vanaf speciaal ontworpen platforms aan het water.

Je vliegt er met een watervliegtuig vanuit Campbell River naartoe.

En hier komt het beste deel: all-inclusive pakketten! Dus transfers, eten, drinken en excursies zitten gewoon in de prijs. September en oktober zijn top, maar zelfs in augustus kun je al beren spotten.

Oké, eerlijk? Het is niet goedkoop, maar geloof me, dit is zo’n once-in-a-lifetime ervaring.

De Knight Inlet Lodge ligt verborgen in Glendale Cove, op 60 kilometer van de monding van de fjord Knight Inlet. De lodge begon in 1940 als drijvend vlot voor houthakkers en is door de jaren heen opgebouwd in verschillende stijlen tot het huidige formaat. De meest recente aanpassingen hebben geleid tot een modern gebouw waarin gasten comfortabel kunnen verblijven. Er zijn drie hoofdverblijven: the Palace, the Native House en the Lair. In totaal kunnen er 30 gasten overnachten in 12 kamers.
De Knight Inlet Lodge is mede uniek omdat deze drijft op het water en heeft door haar afgelegen ligging midden in de ongerepte natuur prachtige en spectaculaire uitzichten. U kunt vanaf de lodge zelfs grizzlyberen zien zoeken naar voedsel.

Uw slaapkamer in de Knight Inlet Lodge is van alle gemakken voorzien, zodat u zich na een dag vol fantastische indrukken comfortabel en in alle rust terug kan trekken. Alle kamers hebben één of twee tweepersoons bed(den) en een privé badkamer. De meeste kamers hebben daarnaast ook een lounge met houtkachel. Buiten de lodge kunt u gebruik maken van een hot tub, met een adembenemend uitzicht op de oceaan.

U krijgt tijdens uw verblijf alle maaltijden geserveerd in een gezamenlijke ruimte. Wat het diner betreft heeft u altijd de keuze uit meerdere heerlijke opties en indien u dat wenst, wordt er een smakelijke, bijpassende wijn geschonken. Er staat vaak ook verse zalm, krab en garnalen op het menu. Tot slot wordt er graag rekening gehouden met speciale dieetwensen wanneer u dat vooraf aangeeft.

De Knight Inlet Lodge is overigens in 2011 uitgeroepen tot ‘Best of Best All Inclusive Resorts’!

Excursies tijdens je verblijf

Grizzlyberen spotten bij de Knight Inlet Lodge
Het Great Bear Rainforest is de beste plek in Canada om grizzlyberen te spotten en dat kun je op verschillende manieren doen.

De zalmtrek in Glendale Cove
Eind augustus zwemmen miljoenen roze pacifische zalmen de rivieren op om hun kuit te werpen.

Boottochten door Glendale Cove
Naast het spotten van beren, kun je ook op excursie per boot om op zoek te gaan naar walvissen, orka’s en andere zeedieren.

Wandelen door de Great Bear Rainforest
De omgeving leent zich ook goed voor een mooie wandeling met je gids door de bossen en langs de rivieren.

Kajakken door de Knight Inlet
Je kunt ook nog het water op met een kajak, als het weer het toelaat.