Kreta – Griekenland

Kreta

Voor het eerst met een baby op vakantie. Een nieuwe ervaring. In het vliegtuig met Arkefly lekker wat ruimere stoelen geboekt. Je zit tenslotte wel met een klein ventje op schoot. Vluchten gingen allemaal prima. Service was goed en we vertrokken heel vroeg maar op tijd. Transfertijd naar Chersonissos ongeveer 1,5 uur. Gelukkig mochten we ook gelijk in ons ruime appartement Elmi. Een 2 kamerappartment met een ruim balkon. In het voorseizoen is het heel gezellig in Chersonissos. Niet te druk en toch genoeg te beleven. Wil je rust zorg dan dat je vanaf de derde week van juni hier niet meer bent. Wil je dan toch rustig zitten, maar op loopafstand van het bruisende leven ga dan naar Koutelefari. Een wandeling hier naartoe is ook leuk uitstapje voor een koele ochtend. Hou rekening met het beklimmen van de steile hellingen, zorg dat je water bij je hebt. Boven zijn voldoende terrasjes om even uit te rusten.

Ga je met kleine kinderen ga dan ´s middags als het heel warm is lekker naar Star Beach. De entree is gratis, maar je betaalt wel voor de ligbedden. Hier zijn volop glijbanen en kinderzwembaden. Ook kinderen genoeg om mee te spelen.

Vanaf Chersonissos zijn er een heleboel mogelijkheden om een dagtrip naar Santorini te boeken. Zorg dat je zeeziekte pillen meeneemt. Het kan aardig schudden onderweg. De overtocht duurt 2 uur. Vervolgens wordt je de hele dag over het eiland rondgereden en heb je op sommige stukken even de gelegenheid om wat langer rond te kijken. Een heel ander eiland dan Kreta. Heel grieks met de witte huisjes zo hoog boven de zee. Zeker een aanrader.

Het is zonde om niet wat uitstapjes te maken met een auto. Het huren van een auto is vrij goedkoop en zo zie je nog wat van de omgeving. Kinderzitjes zijn aanwezig. Heb je maar 1 kindje bij je, plaats het stoeltje dan in het midden van de achterbank, zo zit hij niet in de zon en kan hij alle kanten op kijken.

Breng een bezoekje aan het Lashiti Plateau. Met kinderen is het leuk om te stoppen in het ecopark. Een kleine kinderboerderij met nog een museum er aan vast. Een mooie rit voor een halve dag. Daarna lekker zwemmen op Star Beach. Met de eigen auto kom je ook heel makkelijk in Plaka waar je de boot kan pakken naar Spingalonga. Zorg dat je een van de eerste afvaarten heb, dan is het nog heel rustig op het eilandje en kan je ook nog foto´s maken waar niet zoveel mensen op staan. Na 10 uur wordt het echt drukker en komen er boot ladingen vol mensen. Ook dit is weer makkelijk te doen in een halve dag.

In Chersonissos is een kein aquarium wat voor kleine kinderen heel leuk is om te bekijken. Een kaartje is gelijk voor een paar maanden geldig. Een half uur rijden van Chersonissos is het grote aquarium.

Een dagje Rethymnon is een leuke uitstap voor een hele dag. Het stadje ligt op 2 uur rijden van Chersonissos en is heel leuk om te winkelen. Een wandeling over de burcht geeft je een mooi uitzicht over de stad.

Iemand gaf ons de tip om de markt van Heraklion te bezoeken op zaterdag. Dus wij met volle moed naar Heraklion gereden, maar geen markt te bekenen helaas. Toch nog wat in de stad rondgelopen.

In de buurt van Chersonissos bevindt zich ook Milatos Cave. Een kleine wandeling brengt je tot de ingang van de grot. Zorg dat je een zaklamp meeneemt, want je kan een klein stukje de grot in kruipen. Als je dit doet en je slaat vrij snel rechtsaf in de grot kom je in een grote open ruimte wat is ingericht als een kerk. Hier zit een gat in de rotsen en kan je heel mooi naar buiten kijken. Niet toeristisch!

Na 3 weken zit onze heerlijk vakantie er weer op.

Klik hier voor meer foto’s.