Krka en Sibenik

Vandaag voor we weer op pad gingen, ben ik nog even bij de appartementen op deze camping wezen kijken. Die waren de moeite waard, omdat niet iedereen altijd in een stacaravan of hotel wil verblijven. Ze zijn groot genoeg voor gezinnen die net iets meer comfort willen en toch het campinggevoel.

Rond half 10 vertrokken we naar de Krka Watervallen, vanaf de camping een kleine 20 minuutjes rijden. We zijn erg benieuwd hoe we het hier vinden, omdat we de Plitvice meren en watervallen zo mooi vonden. De jongens verheugen zich al op het zwemmen bij de watervallen, maar helaas bij de entree blijkt dat ze niet mogen zwemmen, het is te gevaarlijk. Koud en te laag water, al staat er op het bordje hoog water. Daarom maar lopen: we lopen stukjes alleen, maar ook flinke stukken met groepen andere toeristen. Omdat het maar een rondje van 2 km is, zijn we er snel doorheen. Wij zijn het er allemaal over eens, de Plitvice meren zijn veel mooier. Omdat er meer wandelmogelijkheden zijn en nu ook door de vele herfstkleuren. De watervallen komen veel mooier uit. De prijs voor beide is hetzelfde, daarom krijg je dus eigenlijk minder bij Krka. Als je moet kiezen en voldoende tijd hebt ga dan naar Plitvice, alleen voor een dagtocht zou ik Plitvice niet aanraden, want het is veel te ver rijden.

Na ons bezoekje gaan we nog even naar de oude binnenstad van Sibenik. De binnenstad is heel leuk, met allemaal kleine steegjes en restaurantjes mooi aan het water. De moeite waard om even doorheen te slenteren.