Krugerpark Phalaborwa gate

Vandaag voor het eerst een beetje chillen om de dag te beginnen. Rustig wakker worden, ontbijten en even de omgeving verkennen. Natuurlijk doen we dat met geocachen zoals altijd. Zo komen we ook bij de toegang van het Krugerpark, lekker dichtbij en zien we meteen hoe het werkt en waar we heen moeten. Een boodschapje, de jongens gaan nog even zwemmen en om kwart voor vier worden we verwacht bij de receptie voor onze avondsafari met braai. Een leuk tochtje, maar het viel wel wat tegen. We dachten allemaal dat we het Krugerpark in zouden gaan, maar we gingen naar een privépark, waar we langs de mijn en de hekken bleven rijden. Hier spotten we onze eerste olifant, de nijlpaarden en een heleboel bokjes. De braai was erg lekker en een beetje spannend ook, zo in de buitenlucht zonder hekken. We mochten dan ook niet buiten de fakkels komen.

De volgende ochtend, na het ontbijt, vertrekken we zelf naar het Kruger en gaan een dagje op avontuur. Na alle formaliteiten zijn we rond kwart voor tien in het park. We maken zelf de route en houden er rekening mee dat we om uiterlijk drie uur vanaf het Olifants rest camp terugrijden om voor sluitingstijd het park te verlaten. Ben je te laat, dan moet je een dikke boete betalen en dat willen we niet riskeren. Neem overigens je paspoort mee naar het park, want je moet je paspoortnummers invullen en als je het vraagt krijg je ook nog een stempel in je paspoort. Bij de toegang vertelden ze ons dat bij een bepaalde waterplaats leeuwen waren gezien en dat het de moeite was om via die onverharde weg te rijden. Zo gezegd zo gedaan en wat hebben we mooie dingen gezien. Een heleboel olifanten, maar ook de waterbuffel, die hadden we nog niet gezien. Weer één van de Big 5 die we konden afstrepen. En we zagen er niet eentje, maar wel 120 tegelijk. Ze staken gewoon voor onze neus de weg over. De hele dag hebben we voornamelijk over onverharde weggetjes gereden, het mooiste uitzichtpunt was bij het Olifants rest camp, ook een prima plek om te lunchen. Vanaf daar moesten we weer terug en omdat we hier iets eerder waren dan verwacht, besluiten we om ook onverhard terug te rijden. Dit duurt iets langer, want je mag op de onverharde wegen maar 40km in plaats van 50km. En we worden weer rijkelijk beloond met olifanten. Omdat we op de eerst onverharde loop die we hadden genomen het meeste wild zagen, doen we die nog een stukje over tot het grote meer. Een leuke beslissing, die ons nog bijna de das om doet. Eenmaal bij het meer komen we steeds meer olifanten tegen en die worden een beetje boos. Waardoor het wel heel spannend wordt als er zo’n grote kolos opeens op je auto af komt rennen. Met de schrik komen we vrij. Maar nu moeten we nog terug. En er komen nog meer olifanten, welke uiteindelijk onze weg blokkeren. Er zit maar een ding op en dat is omkeren en via de lange route terug. Maar het wordt wel racen om op tijd de gate te verlaten. Met nog twee minuten te gaan halen we het net.

We doen snel boodschappen, want we hadden een aantal medepassagiers, die geen keuken hadden, uitgenodigd in onze villa voor een avondmaal. Gezellig met z’n twaalven sluiten we de avond af. En blijven Timo en Robin, twee van de kids uit onze groep, vannacht bij ons slapen. Een groot feest. Gelukkig slapen ze snel, doordat iedereen moe is van alle indrukken.