Van de kust naar het binnenland

Na een snel ontbijtje vertrekken we voor onze eerste site inspectie van vandaag. Wederom een mooi en heel klein ecotoerisme hotelletje.  Slechts 3 kamers en 2 tenten staan er op een prachtig stukje land. De weg er naartoe is onverhard en lekker smal. De eigenaar begroet ons samen met z’n twee hondjes en vertelt met veel liefde over het plekje dat hij 6 jaar geleden creëerde voor ons toeristen. ‘s Avonds kun je voor €20,- samen met hem en z’n vrouw eten. Ze maken iedere dag een driegangendiner. Vanaf hier kan je wandelingen maken en ben je met 20 min op het strand. Maar je kunt ook genieten van alle rust en zwemmen in het natuurzwembad.

Daarna rijden we 1 uur verder richting Beja en lunchen op een wijnboerderij. We krijgen een korte rondleiding door de wijnkelder en rijden vervolgens naar Beja zelf, waar onze gids al op ons wacht. Beja heeft een mooi oud centrum en we lopen door de smalle straatjes, bezoeken een museum, een kerk, de oude apotheek en klimmen in de toren van het oude kasteel, om daar van een enorm wijds uitzicht te genieten.

Na deze wandeling is het nog een klein stukje verder naar onze overnachtingsplek. Een mooie oude wijnboerderij, die wederom is omgebouwd voor ecotoerisme.