La Fortuna – Arenal vulkaan

Na drie dagen kust zetten we de reis voort naar het binnenland. Qua kilometers (261 km) valt het allemaal wel mee, maar alles is tweebaans, vaak met veel, grote gaten. En als dat het niet is, ga je slingerend door de bergen en zijn de wegen smaller en steiler. Hardrijden is er niet bij. We doen er dan ook bijna de hele dag over. Eenmaal aangekomen snel zwemkleren aan en in de hotsprings, ondanks dat het warm is buiten. De vulkaan is niet zichtbaar, helemaal verdwenen in de wolken. Net voor zonsondergang is er een stukje te zien.

Als we wakker worden, is het weer stukken beter. Om half 10 worden we opgehaald voor de zipline door de jungle. Strak in harnas gehesen, en na een korte instructie, worden we boven op de berg gedropt. We gaan met 12 lijnen naar beneden, waarvan de langste 500 meter is. Echt weer een superleuke ervaring. We hadden dit al eens gedaan in Afrika boven verschillende watervallen, maar dit was ook leuk. Soms kon je niet eens het einde van de lijn zien. Na 1,5 uur zijn we weer beneden.

Na de lunch gaan we naar de hanging bridges. Een wandeling door de jungle waarbij je over zes grote hangende bruggen gaat. Dit uitje is redelijk duur. Per volwassen betaal je $26,- en kinderen betalen $16,-. Een prachtige wandeling, maar de prijs is wel wat overdreven.

Onze tweede volle dag in La Fortuna gaan we een stukje de Arenal Vulkaan op. We lopen door de jungle naar de oude lavastromen. En onderweg zien we allemaal hagedissen met mooie kleurtjes. Er zijn een aantal uitzichtpunten op de vulkaan en we hebben geluk, want de wolken verdwijnen even rond de top en voor het eerst in twee dagen zien we hem helemaal. Na de wandeling van twee uren warmen we wat noedels op en is er nog tijd om te zwemmen.

Om half 5 worden we opgehaald en rijden in een uur naar het dorpje La Tigre. Hier woont een tuinarchitect die zijn tuin zo heeft ontworpen dat er allemaal insecten en andere beesten komen. Als het bijna helemaal donker is, gaan we gewapend met zaklamp op zoek. We vinden verschillende kikkers, spinnen en zelfs een mega grote gevaarlijke mier. Dat was ook het moment dat de kinderen het te spannend vonden. Na 1,5 uur komen we weer terug in het huis en krijgen een huisgemaakt diner gemaakt op vuur. Alle ingrediënten komen van eigen grond. We worden weer teruggebracht naar ons hotel. Een mooi einde van onze tijd in La Fortuna. Morgen rijden we weer door.