Laatste dagje Berlijn

Als we wakker worden is het nog wel redelijk weer, maar helaas slaat het al snel om. Het begint te gieten. We hadden hier al een beetje rekening mee gehouden en ons plan aangepast. Als het lukt doen we nog wat buiten en anders gaan we naar binnen.

Maar toch moeten we eerst 10 minuten wandelen naar de metro. We beginnen de dag bij het grote warenhuis KaDeWe of wel Kaufhaus des Westens. Een grote Bijenkorf als het ware. We lopen langs alle duren spullen en verbazen ons over de enorme prijzen. Bovenin zit een groot restaurant met heel veel vers producten en een mooi raam waar je over het plein kunt kijken.

Volgende stop is het park Tiergarten. Het is inmiddels even droog, dus we gaan wat in het park wandelen en wat geocaches doen (het opsporen van verborgen schatten: http://www.geocaching.nl/index/). Tot de batterij het begeeft en het weer begint te regenen. Op naar de metro en naar het Berlin Aquarium. We hadden inmiddels uitgezocht dat de voedertijden van de vissen rond half 2 begon, dus voor die tijd kunnen we nog even het hele aquarium bekijken. We eten een broodje worst van de straat. Typisch Berlijnse snack.

We moeten wel de tijd in de gaten houden, want onze vlucht gaat vanavond om 19.15 uur vanaf Berlin Schönfeld. En onze tassen liggen nog in het hotel. Voor de laatste keer laat ik Roan de kaart lezen en beslist hij welke metro’s we moeten nemen terug naar het hotel. Hij wil graag met de trein naar de luchthaven ipv met de metro (wat we op de heen weg gedaan hadden). Dus zo gezegd zo gedaan. Alleen missen we net de trein en moeten we een half uur wachten op een koud en winderig station. De trein gaat in ieder geval NIET sneller dan de metro, maar we hebben alle tijd dus geen stress.

De luchthaven is niet de beste plek om lang rond te hangen. Genoeg eetmogelijkheden, maar zitten ho maar. Je moet dus met je hapje en je drankje staan of op de grond zitten. Gelukkig gaat de tijd redelijk snel en zijn we zo weer terug in Rotterdam. Een heerlijke paar dagen mama-zoon-tijd. Onze bestemming volgend jaar: BARCELONA.