Laatste uurtjes IJsland

Vannacht heb ik nog een keer het noorderlicht mogen zien, terwijl ik even wakker was. Het blijven lichtgroene strepen, helaas.

We ontbijten met wat zelf gemaakte koekjes en crackers. En wederom vertrekken we in het donker. De waterval Gulfoss  is onze eerste stop en heel mooi om hier de zonsopgang te zien. Het is er nu ook nog niet zo heel druk. Omdat we nog een keer langs Geysir rijden, stoppen we nog snel om hem met daglicht te zien.

Dan gaan we richting het park Thingvellir. Uit de boekjes en de website halen we niet waar we precies moeten zijn voor alle bezienswaardigheden. Bij het eerste restaurant vragen we de weg. Parkeerplaats P2 moet je zijn. Vanaf hier kun je een rondje lopen langs alle uitzichtpunten. We moeten ons wel goed aan de tijd houden, want om 17.00 uur vliegen we door naar New York. Maar je kunt prima in 1 uurtje alles zien.

Op naar de luchthaven en dat is nog 1,5 uur rijden. Het laatste stuk komen we weer in een sneeuwstormpje terecht en gaat het wat langzamer, maar daar hadden we rekening mee gehouden. In deze tijd van het jaar moet je goed op de weerberichten letten.

Inchecken en op naar New York.