Lake Bohinj naar Kamnik

Tijd om weer verder te trekken in Slovenië. Al kun je nog dagen vertoeven rond het meer van Bohinj, we willen toch in deze korte tijd wat meer van het land zien. Als we gelijk naar onze volgende bestemming, Kamnik, zouden rijden, is het maar iets meer dan een uurtje. Er is onderweg nog genoeg moois, dus dat doen we niet.

We rijden terug richting Bled, maar dan via de bergen en niet de gewone saaie rechte weg. Smalle steile weggetjes door de bergen, met allemaal kleine bergdorpjes. Af en toe kom je een enorm resort tegen, waar je nu allerlei  zomeractiviteiten kunt doen en in de winter  vast kunt skiën. De kloof die we gaan wandelen is er eentje die ik nog nergens in een blog ben tegen gekomen. Hij stond in het boekje van de Julian Alps kaart. Een kloof waarvoor je niet hoeft te betalen, die niet heel erg toeristisch is en weer heel anders dan de andere. Er stroomt geen water. Je moet er om het hele rondje te doen aardig klimmen en soms klauteren. Maar echt wel de moeite waard. Als is het alleen voor het feit dat je weinig mensen ziet. De parkeerplaats is erg klein, er kunnen maar een stuk of 20 auto’s staan. We doen ongeveer 1.5 uur over de wandeling.

Dan rijden we een klein half uurtje verder, weer langs Bled naar Grad Kamen. Dit is een oude grote kasteelruïne, die best nog redelijk wordt onderhouden, al betaal je geen toegang en is de parkeerplaats klein (ongeveer 10 auto’s). Wanneer je er naartoe rijdt, lijkt het net of je iemand zijn achtertuin in rijdt, maar het is de goede weg en de juiste parkeerplaats.

Vlakbij de ruïne ligt het plaatsje Radovljlca. Dit is een van de oudste middeleeuwse stadjes van Slovenië. Het is er erg rustig. Waarschijnlijk omdat het zondag is en de toeristen hier door corona toch weg blijven. Het is een kleurig dorp, met mooie muurschilderingen. Schijnbaar komen hier ook de Sloveense honingbroodjes vandaan, maar daar konden we niets van vinden.

Een klein uurtje verder en dan zijn we bij Kamnik. Snel nog wat boodschappen en de middag lekker relaxen bij ons leuke herdershuisje op het ecoresort.