Lake Bohinj

De afgelopen dagen zijn we in en rond Lake Bohinj geweest. Ik ga het nog een keer vertellen, de Julian Alps Card is echt een MUST have als je deze regio bezoekt. Zie mijn vorige blog nog een keer voor de tarieven (heel voordelig)

Alleen al met parkeren heb je de kaart er al bijna uit. Je betaalt al gauw €7,- voor een paar uurtjes.
We hebben als eerste de Panoramische boottocht gedaan, een retourtje kost voor 2 volwassen en 2 kinderen €41,-. Overal konden we in de gratis shuttlebusjes stappen. Daarnaast hebben we de Savica-waterval bezocht en de Mostnicakloof, voor beide betaal je ook toegang. Verder heb je nog op een aantal andere attracties, zoals bijvoorbeeld korting op de kabelbaan.

Op verschillende blogs had ik gelezen dat we echt de Savica-waterval moesten bezoeken. Eentje zei zelfs dat dit de mooiste waterval van Slovenië was. Dat beloofde dus wat…  Helaas.
Doordat we de transferbus misten, besloten we naar boven te lopen, in een kleine 50 minuten loop je over de weg door het bos naar de start van de wandeling naar de waterval. Man wat was het hier druk. Vanaf het punt dat je moet betalen, is het een aardige klim naar boven. En wanneer je dan boven bent, kun je niet eens bij de waterval komen. Je moet achter een hek op een smal strookje een foto proberen te nemen. En heel eerlijk, wij hebben al mooiere watervallen gezien hier in Slovenië. Op nr 1 staat bij ons de Virje-waterval, ondanks de regen die we daar hadden. Daarna komt Boka zeker op een goede nr 2.

In eerste instantie wilde we nog naar boven gaan met de kabelbaan, maar omdat je daarboven niet veel kunt en het erg duur is voor dat ritje, zien we daarvan af.

Voor de tweede dag stond er een wandeling naar de Mostnicakloof gepland en je kunt dan doorlopen naar de Mostnica-waterval, door de Volje-vallei. Omdat de jongens het wandelen een beetje zat zijn, passen we de plannen aan. We maken vroeg in de ochtend een wandeling naar de kloof, daarna huren we een bootje en een sup en spenderen de rest van de middag op het water. Het water is zo mooi helder en er zijn ontzettend veel vissen, dus doen we ook nog aan snorkelen en vissen.

Net als in de regio Bovec, kun je hier je hart ophalen als je van wandelen houdt. Je kunt hier ook wandelingen maken van hut naar hut en zo meerdaagse tochten door de Julian Alps doen.