Lecce

Gisteren hebben we een dagje stad gedaan. Vanuit onze accommodatie is het ongeveer 1 uur rijden naar de stad Lecce. De staat waarin Lecce ligt, wordt ook wel het Florence van het zuiden genoemd. Het is even zoeken naar een parkeerplekje, alles is betaald parkeren, maar het voordeel van siësta is dat je tot 16.00 uur mag blijven staan terwijl je betaalt tot 14.00 uur.

De stad heeft mooie gebouwen, maar echt winkelen is er niet bij in het oude centrum. Er zijn wel veel restaurantjes. Bestel je een koffie in een van de cafeetjes dan is een pasticiotti er erg lekker bij. Een heerlijk cakeje met een banketbakkersroom en die maken ze ook nog in verschillende smaken.

Lecce heeft heel veel kerken, die je mag bezoeken en ze zijn allemaal verschillend van binnen. De een heeft mooie fresco’s de ander weer meer beeldhouwwerk. De moeite waard dus om een kijkje te nemen. Ook dit centrum staat vol barokke gebouwen, huizen met luiken en Franse balkonnetjes. De straten zijn geplaveid met grote witte geplaveide stenen, die best glad zijn omdat.  er veel op gelopen is.

We lunchen voor de siësta begint en zijn om 14.00 uur klaar in de stad. We hebben besloten om iets verder door te rijden naar de Grotta della Poesia. Een enorm gat in de rotsen met water waar je in kunt springen. Je springt dan een kleine 8 meter naar beneden. De jongens vinden dit natuurlijk geweldig. Al twijfelt Luca eerst nog even, maar dan waagt hij het er toch op.

Vandaag ons laatste dagje in Puglia. We hebben een beetje rustig aan gedaan, dat was best lekker. Wat geocaches gezocht, ons eigen stadje nog even doorgelopen. En afgekoeld in het zwembad. De tassen ingepakt, want morgenochtend vroeg moeten we al gaan rijden. Maarten vertrekt namelijk om 10 uur al met Transavia naar Schiphol, dus wij moeten hem om 8 uur op Bari luchthaven  brengen. En de rit naar Bari is nog 1.5 uur. Een vroegertje dus. Nu gaat voor ons de terugreis ook beginnen, al doen wij er nog wel 1.5 week over. De volgende stop is in de Abruzzen. Daar blijven we 2 nachtjes.