Legian-Kuta

Na het wat rustigere Canggu gaan we weer terug richting de luchthaven. Kuta en Legian Beach liggen namelijk heel dichtbij de luchthaven. Overigens heb je geen last van de vliegtuigen, die landen namelijk via de zee. Dit is de plek op Bali waar je moet zijn als je echt van het bruisende leven wilt genieten.

Lekker struinen langs de vele winkels, uitgaan of lekker eten in één van de vele restaurants. Het eten is heel divers, je kan van simpel tot luxe en alle nationaliteiten vinden. Het is wel druk, wij moeten even wennen, ook aan de vele verkopers die je contant aanspreken en iets willen verkopen.

Hier komen ook veel Australiërs voor vakantie. Bali is voor hun wat de Canarische eilanden voor ons is. De stranden hier vind ik persoonlijk een heel stuk mooier dan op Canggu. Vooral overdag. Lokale mensen hebben stoeltjes op het strand gezet en verkopen koud drinken of bieden je de mogelijkheid om te leren surfen. Het voordeel van het strand hier is dat het langzaam afloopt in de zee en de golven niet heel hoog zijn. Ondanks de warmte is het superleuk om een eind door de stad te lopen. Ga vooral van de hoofdweg af en dwaal door de smalle straatjes, er zijn veel winkeltjes en je ziet de meest mooie tempeltjes. Om af te koelen loop je terug over het strand, lekker met je voeten door het water.