Leuven

Ik was al eerder heel kort in Leuven geweest en daarom stond het nog op het lijstje om een keer rustig te bezoeken. Afgelopen weekend was het dan zover, in 2 uurtjes rij je vanaf Utrecht naar Leuven. Parkeren doe je in de Mincklerparking, dit is de goedkoopste en nog geen 5 minuutjes lopen van het centrum. Wij betaalde voor 1.5 dag maar €10,50.

Op zaterdag zijn alle winkels open, dus na de lunch gaan we lekker een beetje shoppen in de vele leuke winkeltjes. Een middag is niet genoeg om overal te kijken. Je vindt er grote warenhuizen en bekende merken, maar ook kleine schattige boetiekjes. En die vinden wij natuurlijk het leukst. Een aanrader is The Grasshopper. Een winkel volgepropt met (kinder)speelgoed, puzzels en andere leuke hebbedingen. Maar ook leuk is Jelly Jazz. Dit is een echte cadeauwinkel, daar vind je voor iedereen wel een cadeau.

Sla vooral de lekkere bakkers niet over, meestal kun je er ook gelijk zitten en van al dat lekkers proeven. België staat bekend om zijn natuurlijke (biologische) producten. ’s Avonds uit eten is hier ook een heerlijke belevenis. De meeste leuke restaurantjes vind je in de Muntstraat en daar hebben we gegeten bij Qua Vadis, een Italiaan met fantastische pizza’s.

Na een goede nachtrust in ons ruime appartementje, midden in de stad, gaan we zondags lekker aan de wandel om de mooie oude gebouwen in de stad te bekijken. Bezoek vooral het Begijnhof, de oude markt, wandel door de verschillende parken en tuinen. Alles is goed te lopen, want Leuven heeft een compacte oude binnenstad.

Meer foto’s zien van Leuven, klik hier.