Ljubljana – Slovenië

Vandaag vroeg op, want we mogen echt! Slovenia here we come.
Om 8.15 uur landen we na een vlucht van 1.5 uur.
We pikken de auto op en rijden richting de hoofdstad van Slovenië – Ljublana.
Omdat het coronatijd is, is het niet zo druk in de stad en is onze kamer al beschikbaar.
Van de host van ons Guesthouse krijgen we zijn fietspassen en zo kunnen we gratis op de fiets de stad verkennen. Het is even puzzelen hoe die pasjes precies werken, maar de tweede keer hebben we het al aardig onder de knie.

Al om 11.00 uur zitten we aan een heerlijke ontbijtje in het hartje van de stad. De stad zelf is niet enorm groot en bijna alles speelt zich af langs het water. Je kunt steeds van de ene naar de andere kant over een van de vele bruggetjes. Na de Drakenbrug steken we het plein over en besluiten met de lift naar het kasteel te gaan. Een enkeltje kost €6,- voor een gezin. Terug is prima te lopen. Het kasteel van binnen bezoeken kost voor een gezin €24,- extra.

Tijd voor een heerlijk ijsje en een drankje om even af te koelen. We besluiten daarna om de fiets te nemen naar Metelkova, een kunstdorp iets buiten het centrum. Helaas is alles hier dicht, waarschijnlijk door corona en de toeristen die nu wegblijven. Jammer, want de muurschilderingen op de panden geven een hele leuke indruk.