Luxe all inclusive resorts

Na twee nachtjes in het prachtige Dreams Riviera Cancun te hebben doorgebracht, gaan we vanavond in een Breathlesshotel slapen. Maar voordat we daar naar toe gaan bezoeken we eerst het redelijke nieuwe Dreams Playa Mujeres. We zaten onder Cancun, maar Playa Mujeres ligt net boven Cancun. De stranden zijn hier veel breder en de zee is prachtig azuurblauw. De regio Puerto Marelos, waar we eerst zaten, zit vrijwel op een Marinepark, meer zeewier (wat ze overigens iedere ochtend van het strand verwijderen) en de zee is daarom bruiner. Je kunt vanaf hier wel heel gemakkelijk met een bootritje van 10 minuutjes snorkelen.

Maar goed, even terug naar Dreams Playa Mujeres. Dit is een gloednieuw hotel, dat kun je aan alles zien. Van binnen en van buiten ziet het er fris uit. Het is heel erg uitgestrekt, waardoor je ondanks de vele kamers niet direct het idee hebt dat het megadruk is. En het gave aan dit hotel is dat ze een heus waterpark hebben. Een topplek dus voor gezinnen met jonge kinderen. Dit hotel heeft aantal restaurants, je kunt er midget golf spelen, maar er is ook een grote golfbaan om de hoek. Naast dit Dreamshotel ligt een Secretshotel, in sommige gevallen kun je de faciliteiten van beide hotels gebruiken. Alleen, Secrets is adults only, dus de kleintjes moeten in het Dreams blijven. Na de rondleiding gaan we terug richting Puerto Morelos, want daar ligt het Breathless.

Breathless Riviera Cancun is voor de echte feestbeesten. Want bij binnenkomst staat de DJ je al op te wachten en in ieder restaurant speelt er eentje. Het hotel beschikt over drie zwembaden, bij het eerste is ook de hele dag een DJ aanwezig en schalt de muziek uit de boxen. Je ziet dat dit hotel ook meer het jongere publiek aantrekt. De kamers zijn wederom schitterend. De douche midden in de kamer is wel erg apart. Bij aankomst gaan we lekker lunchen in het tapasrestaurant. Een aanrader. Maar ook het avondeten in het Italiaanse restaurant is geweldig. Het strand voor het Breathless is breed en er staan genoeg bedjes om daar lekker te gaan liggen.

Eigenlijk hebben alle hotels standaard kamertypes, maar je kunt ze ook boeken met een toeslag. Zeker in dit hotel heeft dat voordelen. Je mag gebruik maken van het rustige zwembad en je kamer ligt dan aan de rustigste kant van het hotel.

Andere voordelen:

• Private Preferred Club Lounge
• Voorkeurstatus en voorzieningen
• Dagelijks continentaal ontbijt, ’s middags warme en koude hors d’oeuvres, desserts en heerlijke likeuren in de lounge
• Elke dag een gratis krant op de kamer (Engels of Spaans)
• Verbeterde mini-barservice
• Opgewaardeerde toiletartikelen

Bovendien kunnen deelnemende resorts aanvullende Preferred Club-services bieden, zoals privérestaurants, zwembaden of bars.