Maarten en Sonja

Vijf dagen na de mooiste dag van ons leven is het dan zover, onze huwelijksreis naar Mauritius.

Na maanden stress en elk moment van de dag bezig te zijn met onze bruiloft konden we niet wachten om lekker te ontspannen en te genieten zonder enige verplichting.

Op Schiphol inchecken, door de paspoortcontrole en op naar de terminal. We hadden een overstap in Parijs en van daar uit was het nog 11,5 uur vliegen naar Mauritius. We kwamen om 8.00 ’s ochtends aan op het vliegveld en om 10.00 uur waren we in het hotel, hotel Le Canonnier, gelegen op een schiereiland in het noordwesten van het eiland Mauritius. Na  een ontbijtje kregen we dan eindelijk de sleutel van ons liefdesstulpje, kamer 444.

Het hotel ligt midden in een botanische tuin met bloemen in alle kleuren, palmbomen, watervallen en allemaal romantische hoekjes. We hadden een Superior Sea-facing room en toen we binnen kwamen lagen onze handdoeken in de vorm van een hart met rozenblaadjes en de champagne stond ook al koud. Deze fles heeft niet lang dicht gezeten…..

De eerste week bestond voornamelijk uit eten, zonnen, een cocktailtje, eten, zonnen, even opfrissen en weer eten met een cocktailtje. We hadden het all inclusive pakket. Hier viel werkelijk alles onder. We konden de hele dag door eten en drinken, zelfs de minibar op de kamer werd elke per dag bijgevuld. Het ontbijt was in het buffetrestaurant en was gigantisch. Ons motto was dan ook: Waarom kiezen als we van alles een beetje kunnen nemen! Er stonden 5 koks alles vers te bereiden: pannenkoeken, gebakken eitje, bacon of vers fruit, alles was er. Lunchen kon in de bar, het buffetrestaurant of in het romantische à la carte restaurant aan zee met een super mooi uitzicht. Om 16.00 uur nog een pannenkoek met kaneelsuiker en een rum cola om vervolgens later op de avond weer aan te schuiven in het buffetrestaurant voor het diner, wat een straf!

Na dit een week herhaald te hebben waren we weer genoeg opgeladen om iets te ondernemen, we hadden onze trouwkleding niet voor niets meegenomen. We hadden een lokale fotograaf benaderd om een fotoshoot te houden. We begonnen op het strand en eindigden in het hotel om een foto van ons te maken met een cocktail, liggend op een bedje onder de palmbomen, uitkijkend over de azuurblauwe zee. Deze foto hebben we direct doorgemaild naar het thuisfront om op ons bedankje te laten drukken.

Ook zijn we nog een dag weggeweest met de catamaran, lekker uitwaaien op zee. We bleven binnen de lagune in het heldere blauwe water. Eerst gingen we naar een waterval en daarna lekker bbq-en op de catamaran. Ook was er nog de mogelijkheid om te snorkelen. Na de lunch gingen we naar het onbewoonde eiland Ile aux Cerf, dit kwam rechtreeks uit een bounty reclame. Het eiland zag er prachtig uit vanaf het water. Het wordt misschien een beetje eentonig maar ook hier was het weer waanzinnig. Wanneer het vloed was waren het twee eilandjes en met eb was het er een. Hier hebben we heerlijk gezwommen en lekker door de branding gelopen over het parelwitte zand.

Op vrijdag realiseerden we ons dat we nog maar weinig van het eiland gezien hadden. We konden niet vertrekken zonder een sight seeing tour gedaan te hebben. In het begin van onze honeymoon hadden we een dagje geshopt in Grand Baie. De taxichauffeur die ons naar Grand Baie reed vertelde ons dat hij ons het eiland kon laten zien voor een leuke prijs. We hadden zijn kaartje nog, dus we hadden hem gebeld om voor zaterdag af te spreken. De volgende dag stond hij om 10 uur voor het hotel. Hij heeft ons bijna het hele eiland laten zien. Een krater van 200 meter doorsnee, een koloniaal huis, watervallen, een rhumerie, een tempel, de 7 coloured earth en diverse panorama view plekken. Ook dit was weer een dag om nooit te vergeten. Op alle plekken bleven we zolang wij wilden en we waren niet afhankelijk van anderen. Echt een aanrader.

Helaas was zondag alweer de laatste dag. We werden om 18.30 uur opgehaald door de transfer en we konden de kamer tot 18.00 uur houden. Deze dag hebben we nog even extra genoten van elkaar en van het hotel. Nog even op de waterfiets, een laatste duik, een hapje en een drankje in de bar en toen was het toch echt zo ver. We konden het niet meer uitstellen, we moesten de koffers pakken. Eenmaal op het vliegveld waren we zeer verrast dat het hele eiland afscheid van ons kwam nemen, maar na wat navraag bleek het altijd zo druk te zijn.

Na een tussenstop in Parijs landden we in het regenachtige Nederland. Helaas duren de buien hier iets langer dan op Mauritius. We werden opgehaald door onze ouders en naar ons huis gebracht. Hier wachtte alweer de volgende verrassing. Het hele huis was versierd met ‘just married’-slingers, hartjesballonnen en roze blaadjes. In deze romantische sfeer hebben we nog vaak teruggedacht aan onze heerlijke honeymoon.

Voor ons was Mauritius de meest romantische bestemming ooit en we kunnen het dan ook iedereen aanbevelen. Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken om Moniek Bos-Bouwman van Travel Counsellors te bedanken voor alles wat ze voor ons gedaan heeft. We zullen deze reis nooit vergeten!