Mark en Jennifer

Onze huwelijksreis naar Zuid-Italië

Het begon allemaal 1.5 jaar geleden op een exotisch bounty eiland waar we genoten van de rust na een heftige periode. De plek waar we ons hebben verloofd en de eerste plannen voor de bruiloft hebben gemaakt.

Iets meer dan een jaar later, op zaterdag 8 september 2012 was het eindelijk zover. Onze bruiloft was alles wat we ervan hadden verwacht en meer! Natuurlijk had het hele jaar in het teken gestaan van onze bruiloft. Overal aan gedacht tot in het kleinste detail…maar een maand voor de grote dag beseften we pas dat we iets belangrijks waren vergeten: de huwelijksreis!

Een vriendin die volgend jaar in het huwelijksbootje stapt, wees ons op een advertentie van Moniek: travel counselor, gespecialiseerd in huwelijksreizen. We besloten haar meteen te mailen. “We zijn een beetje in paniek, druk met de bruiloft, reis helemaal vergeten! We zoeken vooral cultuur, zon, zee, Bourgondisch genieten, romantiek en niet te toeristisch! We denken aan de Amalfikust in Italië.

De volgende dag kregen wij meteen een reactie, ze stelde nog een aantal specifieke vragen en een paar dagen later hadden we een fantastisch voorstel! Het betrof een 12 daagse vliegreis naar Napels inclusief huurauto. De eerste accommodatie zou een kleinschalig, romantisch hotelletje in het dorpje Pisciotta zijn. Na 4 nachten zouden we dan verder reizen naar een eigen huisje in het dorpje Conca dei  Marini aan de Amalfikust. Binnen een paar dagen had ze alles geregeld en konden wij ons weer richten op onze trouwdag!

En zo vertrokken we op 11 september, nagenietend van ons trouwweekend naar Napels. Anders dan onze reis van vorig jaar, want hier waren we binnen 2,5 uur op bestemming. Met een routebeschrijving van Moniek op zak, vertrokken we met onze huurauto naar het dorpje Pisciotta. De reis hier naartoe is al een vakantie op zich. Eenmaal uit de stad zie je niets dan bergen, bomen, bloemen, haarspeldbochtjes en hier en daar een huisje of een dorpje op een berg.

Na 3 uur rijden kwamen we aan in Pisciotta, een schilderachtig dorpje hoog op een heuvel aan de kust. We moesten bellen met de hoteleigenaar wanneer we in het dorpje aan waren gekomen. Een charmante, Italiaanse man kwam ons begroeten en wees ons de weg naar de dichts bijzijnde parkeerplek. Het dorpje telt 1 smalle weg, een aantal winkeltjes, 3 restaurants, een supermarkt en een klein, gezellig dorpsplein waar regelmatig een kleine markt is. We volgden de hoteleigenaar, die zo lief was onze koffers te slepen via smalle trappen naar boven en we kwamen via een met bloemen versierd hekwerk bij Het hotelletje. Het was ontzettend knus, romantisch en echt op en top Italiaans! We konden heerlijk ontbijten op het romantische terras met een panoramisch uitzicht over de kust en het haventje van het dorp.

Er is ontzettend veel te zien in de omgeving! Een verlaten dorp dat nog helemaal in tact is, vele vissersdorpjes, knusse stranden, olijfgaarden en buffels, want dit is HET gebied van de mozzarella! De hoteleigenaar en zijn vrouw waren zeer behulpzaam en konden ons veel vertellen over de omgeving, goede restaurants en leuke bezienswaardigheden. Hoewel we de eerste 2 dagen heel slecht weer hadden, hebben we ons prima vermaakt. We hebben genoten van lekker eten, lokale wijnen en van de vriendelijke mensen in dit dorp.

 

Dag 4 vertrokken wij vroeg in de ochtend naar onze tweede bestemming, het dorp Conca dei Marini aan de Amalfikust. De 4 uur durende autorit die bijna constant slingert langs de kust is beslist geen straf, maar nog niets vergeleken met de adembenemende kust van Amalfi. Er is maar 1 weg van en naar het dorp toe en het kan hier erg druk zijn. Je moet hier wel enige rijervaring voor hebben, want de Italianen hier zijn dominante chauffeurs en de wegen zijn erg smal. Je passeert stadjes die met hun haventjes direct aan zee liggen en klimt omhoog naar dorpjes met een prachtig uitzicht over verschillende baaien. Mits je geen last hebt van hoogtevrees is dit echt een beleving.

In het dorpje aangekomen op een afgesproken plek, ontmoetten wij de verhuurder van ons vakantiehuis. Wij volgden haar over steile, kronkelende bergweggetjes en moesten een stukje wandelen naar ons huis. Het was prachtig gelegen in een kleine baai, met uitzicht over het grootste gedeelte van Amalfikust en het gelijknamige kuststadje Amalfi. In de haven van Amalfi liggen talloze boten en sloepjes en vooral s’avonds is het prachtig om te zien. Je vindt hier leuke winkeltjes en restaurants. En hoewel dit het meest toeristische plaatsje is aan deze kust, biedt het ook een rijke historie en een romantische sfeer.

We hadden een heerlijk huis met een grote keuken waar we ook zeker gebruik van hebben gemaakt. In de kleine supermarkt in het dorp waren allerlei verse producten te vinden. We hebben dan ook veel tijd doorgebracht op ons grote terras, genietend van eigengemaakte pasta’s en wijn.

Maar we hebben vooral ook veel gewandeld. Ons huis lag dan wel aan zee, maar wel op  70 meter hoogte! Dus even snel naar het strand was er niet bij. Dit was een behoorlijke klim waar we een half uur over deden. Maar dat was zeker de moeite waard! De kleine strandjes zijn werkelijk prachtig en worden vooral bezocht door lokale mensen. Heel intiem. Mocht dit toch teveel moeite zijn, kan je ook met de auto naar Amalfi rijden en daar vervolgens een taxiboot nemen om je naar een van de strandjes te brengen waar je lekker kan zwemmen of lunchen in de restaurantjes.

Op de 3e dag aan deze kust hebben we zelf een bootje gehuurd. Deze lag op ons te wachten aan het kleine strandje van het dorp. Je kunt in 1 dag gemakkelijk de hele Amalfikust langs varen. Binnen een uur vaar je ook naar Capri, het mondaine eiland.

Na 12 dagen zat onze reis er helaas weer op. We hebben ontzettend genoten en het is een heerlijke plek om je huwelijksreis door te brengen voor iedereen die houdt van cultuur, prachtige landschappen, heerlijk eten en vriendelijke gastvrijheid.