Mauritius 2

Kraakheldere zee, tropische stranden, geweldig eten, dat is wat je onder andere kunt verwachten wanneer je naar Mauritius reist.  Een tropisch eiland waar ze alleen zomer en winter kennen maar met een temperatuur die altijd tussen de 25-30 graden schommelt. Er zijn periodes waar het wel meer waait met af en toe een regenbui. In onze zomermaanden is de temperatuur het beste met de minste regen.  Het verschilt ook nogal aan welke kant van het eiland je zit en hoe de wind waait.

De meest kraakheldere blauwe zeeën vind je in het noorden van het eiland. Maar overal kun je snorkelen en genieten van wat de zee aan moois laat zien. Wil je walvissen spotten, bezoek het eiland dan in onze zomer, want dan zijn ze aan de westkust te zien.

Buiten zon, zee en strand kun je nog veel meer activiteiten ondernemen. Er zijn meerdere golfbanen op het eiland, je kunt er goed fietsen en wandelen of een dagje rondbrengen in de hoofdstad Port Louis (leuke winkels en historische gebouwen).

Zeker een aanrader is sunset cruise. Heerlijk dobberend op de zee genieten van de zon die onder gaat. Romantischer kan niet. Vanaf de haven van Flic en Flac kun je (proberen) met de dolfijnen te zwemmen. Het zijn wilde dieren, dus de kans bestaat dat ze er niet zijn, maar meestal zijn ze er wel op een van de drie plekken in deze regio. Hou er rekening mee dat je goed moet kunnen zwemmen, want het is een uitdaging om ze bij te houden. Buiten dat zijn er toch wel veel boten die op deze attractie af komen en je kunt alleen tot 9.30 uur met de dolfijnen zwemmen, daarna is het verboden.

Het eten is erg goed op Mauritius. Wil je liever niet op zoek naar een restaurant, de meeste hotels hebben één of meerdere restaurants en het is niet moeilijk om halfpension bij te boeken. De omgeving van Grand Baie heeft de beste ligging voor een hotel, want er zijn voldoende restaurants en is er ’s avonds ook nog vertier. Al stopt dit allemaal tegen middernacht. Mauritius is geen feesteiland.

Voor een beetje actie kun je een bezoekje brengen aan het park Casela. Naast vele vogels en dieren kun je een ritje in de roller coaster maken, quad biken, ziplinen en met een band van een grote glijbaan roetsjen.

De mensen op dit eiland zijn heel aardig en gastvrij. Het is een mooie bestemming voor wie de zon zoekt tijdens onze wintermaanden .

Ik was heel enthousiast over Mauritius, en als jij dat ook bent, laat het me weten.