Mauritius part 1

Hoe leuk is het dat je voor een internationale franchiseorganisatie werkt en je gaat met collega’s uit 5 verschillende landen op reis. Je kent niemand en ontmoet elkaar in Londen voor de vlucht naar Mauritius.

Eerst met KLM naar Londen. Een vluchtje van niks, maar toch nog met een spannend eind. Komen we door de wolken en staan letterlijk bijna aan de grond, trekt de piloot weer op en ineens zitten we weer hoog boven de wolken. Een doorstart. Niet mijn eerste, maar wel weer een goede beslissing van een ervaren piloot. Een vliegtuig voor ons is niet snel genoeg van de baan en hij neemt de beslissing niet te landen.

Eenmaal iedereen gevonden, drinken we wat en vertrekken naar onze gate voor de vlucht met Air Mauritius. Een mega oud toestel met vrijwel geen beenruimte. Ik heb nog nooit zo’n slechte nachtvlucht gehad. Ik ben niet heel lang, maar zelfs ik kon mijn benen niet kwijt.

Na 12 uur landen we dan eindelijk op de luchthaven en gaan in de rij voor onze stempels. Buiten worden we opgewacht en krijgen een bloemenkrans om ons nek. Dan gaan we 40 minuten in de minibus naar ons hotel. Een prachtig hotel, met een mooi strand. Het ideale plaatje voor het eerste hotel dat we bezoeken. Een korte bezichtiging met een heerlijke lunch en dan kunnen we naar onze kamers. Even chillen bij het zwembad voor we weer in de bus stappen naar het hotel waar de rest van de groep zit om met zijn allen te gaan dineren.

We zijn allemaal moe, dus gaan redelijk op tijd weer terug naar ons eigen hotel. We moeten tenslotte vroeg op voor onze trip met de dolfijnen.

Om 6 uur worden we opgehaald en rijden we ruim 1 uur naar Flic en Flac. Hier liggen twee speedboten klaar om op zee op zoek te gaan naar de dolfijnen. Er zijn 3 plekken waar ze meestal zijn. En je mag tot 09.30 uur met ze zwemmen, daarna is het verboden. Helaas voor ons is het enorm druk en een gedring om in de buurt te komen. Je moet ook echt een goede zwemmer zijn, want zodra je ze ziet, spring je in het water en moet je erachter aan. Na 1 poging geef ik het op, ik ben geen zwemmer en dit is een mission impossible.

We worden daarna met de speedboten afgezet bij een geweldig mooi hotel, waar we een heerlijke lunch krijgen op het strand. Na wat relaxen, rijden we door naar onze volgende accommodatie waar we 2 nachten zullen blijven. ’s Avonds bij het eten verrassen we onze teamcaptain, met cadeautjes uit onze eigen landen, voor haar geweldige inzet. Door haar enorme motivatie zijn we nu op Mauritius om al deze mooie hotels te bezoeken en excursies te mogen doen.

Vroeg op om de hoofdstad te bekijken, een paar van onze groep, ook ik, hebben ervoor gekozen om een stadstour te doen. Als je aankomt verwacht je niet dat deze stad de moeite waard is voor een bezoekje. De lokale groente-en vleesmarkt. De oude gebouwen maar ook het Aapravasi Ghat museum is een bezoekje waard. We sluiten af bij het winkelcentrum aan de waterkant. Hier zijn leuke winkeltjes en restaurantjes. Terug in ons hotel snel lunchen en even lekker relaxen.

Om half 5 worden we weer opgehaald door de bus en gaan we naar Grand Baie. Hier stappen we op een grote catamaran en gaan 2 uurtjes varen. We genieten van de zonsondergang en hebben ook nog het geluk dat we een bultrugwalvis (Humpback) met jong tegenkomen. Wat een mooie afsluiten van de dag.