Mauritius

We begonnnen onze reis met een stop in Dubai van een paar dagen en vandaar is het een kleine zeven uur vliegen naar Mauritius. Een echte, een mooie, groene strandbestemming. Vanaf de luchthaven is het naar vrijwel naar ieder hotel 1 uur rijden over kleine smalle bochtige weggetjes. Onderweg kom je langs de suikerrietvelden, mooie stranden en vissersdorpjes. De prachtige resorts liggen eigenlijk allemaal aan het strand. De stranden op Mauritius zijn nooit in privébezit van de eigenaar van het hotel. Vooral bij de hotels in het noorden merkten we dat er genoeg verkopers waren die hun waren wilden verkopen. Mocht je interesse hebben in bijvoorbeeld een van de mooie doeken, kettingen die ze verkopen, zorg dat je goed afdingt. Net als bij de boottripjes, en andere watersportactiviteiten. Let goed op, want de meeste resorts hebben dit soort dingen al gratis voor hun gasten. Mauritius kent geen regenseizoen. Alleen af en toe hebben de bewoners van het eiland last van cyclonen uit de richting van de Maladiven waardoor het weer om kan slaan naar zware bewolking. De luchtvochtigheid in de zomer (december tot maart) is vele malen hoger. De beste periode om Mauritius te bezoeken zijn oktober, november, april en mei. Het weer in het zuiden van het eiland is vaak een paar graden koeler dan in het noorden. Ben je op zoek naar een beetje vertier dan kan je het beste een hotel zoeken in de buurt van Grand Baie. Hier zijn meerdere barretjes en discotheken.
Het leukste is om een taxi aan te houden en hem voor de hele dag te boeken. Je betaalt dan ongeveer 1800 roepie, en de chauffeur kent de leukste plekjes van het eiland. Je kunt in 1 dag redelijk goed de bezienswaardigheden van het eiland zien. Wil je een ochtend of middag een boot trip maken en naar dolfijnen zoeken, dan kan je dit het beste doen vanaf Flic en Flac. Ben jij een echte golfliefhebber dan kan je hier je hart ophalen. Mauritius heeft bijna bij ieder 5 sterren hotel wel een golfbaan. En bij veel hotels is het nog zo dat de gasten hier gratis gebruik van kunnen maken.
Er zijn verschillende mogelijkheden om in aanraking met dieren te komen. Zo is er een krokodillenreservaat en je kunt naar het birdpark, waar niet alleen vogels zijn. Ook heb je de mogelijkheid om te  wandelen met de leeuwen.
Het eiland kent ontzettend veel mooie resorts, maar vooral het serviceniveau van de hotels is extreem hoog in vergelijking met de rest van de wereld. Het personeel is uitermate vriendelijk en behulpzaam, maar absoluut niet op in een opdringerige manier. Er staat veel vis op het menu, maar uiteraard kun je er ook vlees krijgen. Het eten op het eiland is echt van topniveau. Het is dan ook raadzaam om halfpension te boeken, aangezien je veelal toch wel bent aangewezen op de restaurants van je hotel. En je bent dan een stuk voordeliger uit. Speciaal voor honeymooners, regelen ze een romantisch diner op het strand of een ontbijt op je terras. Maar nog belangrijker zijn de kortingen die gegeven worden aan honeymooners. Veelal krijgt de bruid een korting van 50% of is zij zelfs helemaal gratis. Wanneer je vliegt met Air Mauritius kun je als bruid ook een leuke korting krijgen. Mauritius is dus een echte honeymoonbestemming.