Mexico – Puerto Morelos

Op uitnodiging van AMResorts reis ik af naar Mexico. Deze hotelketen heeft verschillende merken hotels. Allemaal met een fantastische service. Van familie hotels, party hotels tot adults only. En Mexico is een prima plek om in de winter naar toe te reizen. Het weer is  rond de 30 graden en ’s avonds koelt het lekker af. Dus prima om zonder airco te slapen.

Wij vliegen vanaf Londen Gatwick, omdat dit voor ons vanuit Engeland geregeld is, in een kleine 11 uur naar Cancun. In het vliegtuig vul je de gebruikelijke formulieren in (alles met NO invullen, anders kom je er niet in). Wel belangrijk bij deze bestemming is dat je een deel van het formulier terugkrijgt en deze bij vertrek weer MOET kunnen overhandigen. Anders kom je het land niet uit. Goed bewaren dus.

De Cancun regio kent veel All Inclusive hotels. Heel gemakkelijk, want je weet precies wat je vakantie gaat kosten. Ter plekke zijn er leuke excursies te doen of je huurt een paar dagen een auto om de omgeving te verkennen. De eerste twee nachten verblijven we in Dreams Riviera Cancun. Het is een mooi groot opgezet resort. Met verschillende restaurants (à la carte en buffet), een groot zwembad met poolbar en een heerlijk strand. Het zand is echt superfijn en bijna wit. Het eten is echt heerlijk en volop keuze. En dit hotel kent wel 400 bruiloften per jaar. Er is hier zelfs een hele afdeling met meerdere medewerkers die alles tot in de puntjes kunnen regelen. Iedere bruiloft is anders en er wordt niet gewerkt met standaard pakketten.

Na een nachtje slapen gaan we twee hotels bezoeken: Secrets Capri, een adults only hotel, en Now Sapphire Riviera Cancun, een echte gezinslocatie. Eenmaal terug in onze Dreams locatie krijgen we in Chefs Garden een uitgebreide uitleg van de chef de sommelier over de lokale drank ‘Tequila’. En we mogen vier verschillende smaken proeven.

Even wat feitjes over de Tequila:
Tequila is een Mexicaans distillaat op basis van het sap van de blauwe agave. Deze grote vetplant komt van nature veel voor in bepaalde delen van Mexico. Het hart van de tequila productie ligt van oudsher in de staat Jalisco, rondom de stad Tequila, waarnaar de drank vernoemd is. De geschiedenis van tequila gaat terug tot de 16e eeuw, toen Spaanse conquistadores Mexico veroverden. Tegenwoordig worden er per jaar meer dan 300 miljoen agaves geoogst voor de productie van tequila. Volgens de Mexicaanse wet mag tequila alleen zo heten als het in geografisch aangewezen gebieden geproduceerd is.