Monument Valley & Antelope Canyon

Monument Valley & Antelope Canyon

Een zeer gevarieerd landschap tussen Grand Canyon en Monument Valley. Het eerste stuk rijden we nog door het park zelf en stoppen een keer of 6 voor de verschillende uitzichtpunten. We hebben genoeg tijd, want we moeten om half 6 in Monument Valley zijn. En die rit duurt nog 3.5 uur. We houden rekening houden met het uur tijdsverschil, want daardoor missen we vandaag een uurtje. Hoe dichter we bij Monument Valley komen, hoe bewolkter het wordt, en dat willen we natuurlijk niet. Want de Valley is juist zo mooi met de zon erop. Maar helaas gaat dat voor ons niet gebeuren.

We ontmoeten onze Indiaanse gids om half 6 en hij neemt ons mee de valley in. De weg is namelijk onverhard en je kunt er wel met je eigen auto rijden, maar met een huurauto ben je waarschijnlijk niet verzekerd. En met een gids mag je veel verder verder het park in. Onze gids is een oude rot in het vak en weet heel veel te vertellen over de cultuur en de uitzichtpunten in de valley. Hij merkt al snel dat de jongens het leuk vinden om op de zandduinen te rennen, dus past daar zijn schema op aan. Na een ontdekkingstocht van 2 uur, rijden we naar een verzamelplek. Daar gaan we met andere mensen van deze tourmaatschappij dineren, een kampvuur bouwen en genieten van het dansen en zingen. In het donker brengt hij ons naar de hogan waar we vannacht slapen.

Wat is een hogan: een Indiaanse hut van hout en klei. Dit is waar de mensen vroeger, maar nu ook nog in slapen. Je slaapt op een dun matje op de grond met een slaapzak. Er is geen stromend water of elektriciteit. Heel primitief dus. We belanden in een ware zandstorm, de deur klappert de hele nacht en je voelt constant het zand om je oren vliegen. Alles zit onder het zand en proeft naar zand etc. Maar toch een leuke ervaring. Ook bij zonsopgang is het nog steeds bewolkt en missen we de mooie kleuren, maar ondanks dat is de valley nog steeds prachtig. We ontbijten in de jeep en rijden terug naar onze auto net buiten het park.

Tijd om de 2 uur durende rit naar Page af te leggen. Het weer wordt steeds slechter en onderweg hebben we regen en een klein beetje sneeuw. We vrezen het ergste, want voor de beste tour door Antelope Canyon moet je bijna 1 jaar vooruit boeken. Dat is de tour van 11.30 uur, dan staat de zon het beste om mooi licht op de bergen te hebben. We hebben geluk, want als we in de canyon zijn laat de zon zich af en toe zien en kunnen we supermooie foto’s maken. Als we terug naar de jeep lopen, gaat het vreselijk onweren en maken we dat we wegkomen. Wat hebben we een geluk gehad vandaag.

Na het inchecken in ons hotel gaan we nog even bij Horsehoe Bend kijken. Hier ben ik 20 jaar geleden ook een keer geweest. Toen geen toerist te bekennen, nu is dat wel  anders. Een grote mensenmassa. Jammer, maar zo gaat het tegenwoordig met alle mooie plekjes.

We slapen vannacht heerlijk in een lekker zacht groot bed. Moe maar voldaan gaan we morgen op pad naar Bryce. Nog zo’n mooi nationaal park.