Nieuw Zeeland

Lees hier het hele verslag: Nieuw Zeeland rondreis

Ruim 6 weken Nieuw Zeeland

Eenmaal aangekomen in Auckland kost het ons grote moeite om een hostel te vinden. De zeilraces zijn namelijk net afgelopen. Wat een verademing hier trouwens. Weg uit het warme vochtige Cairns. Temparatuur hier is rond de 20 graden lekker aangenaam dus. We hebben een paar dagen uitgetrokken voor Auckland, op deze manier kunnen we ook even bedenken hoe we hier gaan rondreizen.

Auckland is een grote drukke stad en met een dag of 3 hebben we het wel gezien. We besluiten een auto te huren voor 10 dagen welke we weer zullen inleveren in Wellington. Vanaf Picton hebben we weer een andere auto gehuurd, welke we later zullen annuleren.

Onze tocht begint langs de westkust van het noordereiland omhoog richting Pahia. Wij dachten nou in Australië zijn de afstanden groot, hier zal het wel meevallen. Toch even een grote tegenvaller. We kwamen pas laat in Pahia aan. Maar we hebben het dan ook zeer rustig aangedaan en bij alle uitzichtpunten zijn we gestopt Ook bij het Forest Park hebben we een wandelingtje gemaakt. Aangekomen in Pahia konden we nog net even boodschappen doen en een tourtje boeken naar de Hole in Rock voor de volgende ochtend.