Noorderlicht met de Blue Lagoon

Daar gaan we dan. Twee bestemmingen die hoog op het lijstje staan worden deze week werkelijkheid. 

Om 13.00 uur vertrekken we met Icelandair naar Reykjavik. Een fijne rustige vlucht met een half leeg toestel, waardoor we steeds stoeltje wisselen voor de mooie uitzichten. De stoelruimte is tijdens deze vlucht ook geweldig, meestal zit ik krapper.

Na 3 uurtjes landen we in IJsland en halen we de auto op. Even haasten want we willen de Blue Lagoon nog met licht zien. Het is een kleine 20 minuten rijden en we hebben geluk: met zonsondergang staan we bij de ingang.

Tijdens het dobberen zien we af en toe lichte flitsen noorderlicht die over ons heen gaan. Iedereen begint te jubelen, heel grappig om te zien hoe blij je kunt zijn met zo’n natuurwonder. Al hopen we het morgen nog een stukje feller te mogen meemake,n als we in de Uthlid Cottages in Geysir slapen. Na 2 uurtjes gaan we richting de stad, dat is nog 45 minuten rijden. We checken snel in en en gaan een hapje eten.

Op de terugweg stoppen we nog even bij het kunstwerk van het walvisskelet en bekijken de artistieke kerk Hallgrímskirkja.

Een mooie vermoeiende dag, morgen vroeg weer op, want we willen heel veel doen.