Olijfbomen en wijn

Olijfbomen en wijn

De drie belangrijkste producten van deze regio zijn wijn, olijfolie en kurk. En wanneer je door het landschap rijdt, zie je dit duidelijk. Rijen met jonge olijfbomen. Eeuwenoude kurkbomen met cijfers die aangeven wanneer ze voor het laatst geoogst zijn. En overal wijnboerderijen met uitstekende wijnen.

Vandaag rijden we eerst naar het Albuifeira do Alqueva, een meer waar we een kleine tocht maken aan boord van een van de boten, die je kunt huren om dit enorme meer over te varen. De boten zijn geschikt voor 12 personen. Met allemaal tweepersoonshutten, een klein keukentje en doucheruimte. Er kunnen fietsen mee, maar ook kano’s en peddelboards.

Daarna rijden we naar São Lourenço do Barrocal. Een mooi klein boetiekhotel, in de heuvels van Monsaraz, dat net een jaar open is: een oude boerderij helemaal omgebouwd tot hotel, waar ze zelf wijn maken en groente verbouwen (voor lunches en diner). Geweldig voor gezinnen aangezien ze 2 en 3 slaapkamers hebben. Wij krijgen hier een heerlijke biologische lunch. Daarna rijden we naar Monsaraz zelf, een heel schattig wit dorpje. We wandelen eerst op eigen houtje rond en krijgen daarna nog een rondleiding met een gids.

Een uurtje rijden en we zijn in Évora, waar we vannacht overnachten bij Nederlanders op een wijnboerderij. We eten in het gezellige dorp, wat we morgen beter gaan bekijken.