Olympiada

Olympiada

De laatste bestemming is Olympiada en dat is twee-en-half uur rijden vanaf Pozar. We vertrekken vroeg, omdat we eerst bij een vriendin gaan lunchen die in Olympiada woont. We blijven hier vier nachten voordat we naar huis vliegen en hebben een heerlijke villa gehuurd met privé zwembad net boven Olympiada. Dit dorp heeft een paar winkels en een heleboel restaurantjes aan het strand. Reserveren is wel noodzakelijk in de zomer, want dan zijn er meer toeristen dan tafeltjes.

De volgende dag gaan we met de auto de bergen in naar de watervallen. De weg is onverhard en heeft veel gaten en scheuren en een 4×4 is dus echt nodig (hoewel mensen het wel met een gewone auto proberen). We gaan dan ook met de auto van mijn vriendin. Vanaf de parkeerplaats kun je in twee richtingen naar twee verschillende watervallen. Beide vanaf de auto een kwartiertje lopen. Het water van de waterval is ijskoud maar heerlijk als je een stuk in de hitte gelopen hebt. Je moet er even doorheen, maar dan is het geen probleem. We bezoeken beide watervallen. De eerste is vrij bekend en daar zijn dan ook meer mensen, bij de andere is helemaal niemand.

De volgende dagen gaan we aan het strand genieten. Je kunt hier heerlijk snorkelen. Het strand bestaat uit fijn grind, anders dan alle andere stranden die we gezien hebben, die vooral uit kiezels en keien bestaan. Een rustige afsluiter voor we weer naar huis gaan na onze heerlijke rondreis.