Op weg naar Bali

Voor het eerst ga ik alleen met beide kids op vakantie. Helaas moet manlief thuis blijven en gewoon werken. De reis gaat dit keer naar Bali – Indonesië.

Op de een of andere manier gebeuren er de laatste tijd op reizen van die dingen waar je niet op zit te wachten. Zo hadden we de laatste keer bijna brand in de bus. Een uur voor het vertrek naar Schiphol wilde ik aan manlief de aankomsttijd van de terugvlucht doorgeven. Wat nu aankomst om 20.00 uur? Ik had toch een directe doorvlucht geboekt? Goed in alle stress, even niet opgelet en verkeerde vlucht geboekt. Gevolg 10 uur oponthoud op Dubai op de terugweg. Uhhm niet fijn dacht ik. Maar beide jongens sprongen een gat in de lucht. Yes mam, kunnen we de stad in en nog even daar wat dingen bekijken. Het moest eerst even bezinken en ik was al bezig een nieuwe vlucht te regelen. Maar na een uurtje dacht ik, oké het is ook wel leuk en misschien toch relaxed die break tussen die twee lange vluchten. Dus zondag 3 maart doen we nog even een dagje Dubai.

Reis je alleen met je kinderen dan heb je wat extra papieren nodig bij de douane. Gelukkig wist ik dit en had alles bij me, ook het door manlief ingevulde douaneformulier en een kopie van zijn paspoort. En ja hoor die aardige meneer bij de douane wilde eerst weten waar we allemaal heen gingen, wat we gingen doen. En toen de vraag heeft u ook de juiste papieren bij u? Aan zijn gezicht te zien had hij dat niet verwacht. En na de nodige inspectie mochten we dus doorlopen.