Orlando Disney

A Magic Experience – Disney Orlando

Hotelplan gaf 100 reisagenten de mogelijkheid om 3 dagen Disney Orlando te proeven. Een magische belevenis. Wat een ontzettend groot park is dit in Orlando.

Verspreid over 100 km2 liggen 4 pretparken en 2 waterparken van Disney. Op dit gehele complex wat compleet in beheer is van Disney zelf liggen meerdere hotels met wel 26.000 hotelkamers. Voor ieders smaak is er wel een hotel te vinden. Van gezellige familie hotels tot luxe lodges. Voor meer informatie kunt u me mailen.

Wat zijn de voordelen voor het verblijven in een Disney hotel:
* gratis parkeren (normaal USD14,- per dag)
* souvenirs worden gratis naar de kamer gebracht (de volgende middag op de kamer)
* Disney vervoer tussen de parken (bus, boot en monorail)
* voorrang bij diner reserveringen
* extra magic hours

Wanneer je een hotel hebt gekozen in Disney moet je ook nog een keuze gaan maken voor een Disney pass. De beste optie is een hopper pass welke je toegang geeft tot in ieder geval alle 4 de pretparken. Deze passen zijn er voor een verschillend aantal dagen. Als extra’s kun je er een combi ticket met de waterparken bij boeken. (let op tijdens de wintermaanden is er altijd 1 waterpark gesloten ivm renovaties)

De 4 parken:

1. Animal Kingdom – een park met vele verschillende attracties, geheel gericht op dieren. Maar ook een safaripark is in dit park verwerkt. Onvergetelijke attracties zijn: Kilimanjaro Safaris en It’s Tough to be a bug! (de laatste is wel eng voor kleine kinderen)

2. Magic Kingdom – dit park lijkt heel erg op onze Disneyland Paris, echter veel groter.

3. Epcot – Een park over verschillende landen en de toekomst. Leuke attracties hier is Soarin.

4. Hollywood Studios – het kleinste park van de 4 welke wat weg heeft van Warner Bros. in Bottrop. Veel shows zijn hier te bekijken. Iedere avond is er een Illuminations vuurwerk show om 21.00 uur.

In alle parken kun je een Fastpass krijgen bij verschillende attracties. Dit werkt precies als in Disneyland Parijs.

Tevens een extra keuze is een meal package. Hiervoor zijn twee mogelijkheden: Quick service dining (ofwel fastfood eten iedere dag) of Vacation packages. Houdt er rekening mee dat bepaalde restaurants heel populair zijn. Deze kunt u al 180 dagen van te voren reserveren. Bv. Cinderalla Castle en Bomba.

Een nieuwe show in Disney is de Cirque du Soleil la Nuba. Echt een geweldig show welke 1.5 uur duurt. Deze mag u zeker niet missen. Hier draait iedere dag behalve maandag 2 x om 18.00 en 21.00 uur.

Zeker ook een aanrader is een ontbijt met de Disney figuren. En natuurlijk een foto kans.

Heerlijk eten kunt u in Planet Hollywood, goed eten en een geweldige belevenis. U moet wel van de harde muziek houden die hier gedraaid wordt!

U kunt rechtstreeks naar Orlando vliegen met Martinair. Vriendelijke bemanning, prima toestellen. Er zijn twee stoel mogelijkheden aanboord. De Economy en de Comfort Class. Ik heb beide mogen ervaren en ik kan wel zeggen dat voor die €65,- p.p per enkele reis zeker de moeite waard is. U krijgt 10% extra beenruimte. Een mediaplayer, gratis alcoholische drankjes en een snack extra. In de economy class zit u echt krap, zelfs ik en ik ben niet lang met mijn 1.70 cm. In de economy class kunt u een mediaplayer huren voor €12,- per enkele reis, echter er zijn er maar 50 aanboord, nooit genoeg voor iedere passagier. Ook alcoholische drankjes kunt u kopen aan boord.

Algemene tips voor Amerika passagiers:

* invullen van een Esta formulier is verplicht, heel simpel via internet te regelen
* bij uw aankopen in de USA betaald u altijd nog BTW bij de kassa
* in restaurants/bars betaald u altijd nog een tip van 20% welke niet altijd op de bon vermeld staat

Voor meer foto’s klik hier.