Panama & Colombia workshop

Panama & Colombia workshop

Workshop

Afgelopen week heb ik een workshop Panama en Colombia bijgewoond. Twee voor mij onbekende bestemmingen. En wat heb ik me laten verrassen door deze twee bestemmingen. Panama is zoveel meer dan alleen het Panamakanaal. En door het relatief kleine land zo goed zelf te bereizen met huur auto. Colombia zoveel groter en makkelijker te doen met binnenlandse vluchten. Maar zeker een hele veilige bestemming om naar toe af te reizen.

 

Panama

Enkele redenen om af te reizen naar Panama:

Het Panamakanaal: Een van ’s werelds belangrijkste technische hoogstandjes, het Panamakanaal, is een must-see. Je kunt de sluizen bezoeken en getuige zijn van de indrukwekkende werking ervan.

Biodiversiteit: Panama herbergt een ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna. Verken regenwouden, bergen en stranden en ontdek unieke diersoorten in nationale parken zoals het Soberanía National Park.

Eilanden en stranden: De prachtige eilanden van Bocas del Toro en San Blas bieden paradijselijke stranden en een ontspannen sfeer. Perfect voor liefhebbers van zon, zee en strand.

Cultuur en erfgoed: Panama heeft een rijke culturele mix, beïnvloed door inheemse stammen, Afrikaanse tradities en Spaanse kolonisatie. Verken de charmante oude wijk Casco Viejo in Panama-Stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Avontuurlijke activiteiten: Voor de avontuurlijke reiziger zijn er tal van mogelijkheden, waaronder wandelen, zip-lining, duiken en surfen. De geografische diversiteit van het land maakt het ideaal voor verschillende buitenactiviteiten.

Inheemse gemeenschappen: Ontmoet en leer over de inheemse bevolking van Panama, zoals de Kuna in de San Blas-eilanden. Dit biedt inzicht in traditionele levensstijlen en ambachten.

Colombia

Enkele redenen om af te reizen naar Colombia:

Natuurschoon: Colombia biedt een ongeëvenaarde diversiteit aan natuurlijke landschappen, waaronder het Amazoneregenwoud, de Andesgebergte, prachtige stranden aan de Caribische en Pacifische kust, en de unieke Tatacoa-woestijn.

Koffiecultuur: Colombia staat bekend om zijn hoogwaardige koffie. Bezoek koffieplantages in de Zona Cafetera om het productieproces te ontdekken en te genieten van de weelderige groene heuvels.

Historische steden: Verken historische steden zoals Cartagena, een betoverende stad met kleurrijke koloniale architectuur en een rijke geschiedenis. Het historische centrum van Cartagena staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vrolijke festivals: Colombia staat bekend om zijn levendige festivals, zoals het Carnaval de Barranquilla en het Feria de las Flores in Medellín. Deze vieringen weerspiegelen de vreugdevolle en feestelijke aard van de Colombiaanse cultuur.

Vriendelijke bevolking: Colombianen staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Reizigers zullen vaak warm onthaald worden door de lokale bevolking, wat bijdraagt aan een positieve reiservaring

Avontuurlijke activiteiten: Voor avontuurlijke reizigers biedt Colombia mogelijkheden zoals trektochten naar de verloren stad Ciudad Perdida, het verkennen van grotten in de Chicamocha-kloof, of duiken in de kleurrijke Caribische wateren.

Bijzondere reis in Colombia

Helemaal nieuw in Colombia een riviercruise over de Magdalena river. Een 7 daagse cruise op een van de schepen van Ama Waterways.

Langs de oevers van de majestueuze Magdalena-rivier in Colombia ontvouwt zich een uniek avontuur. De rederij nodigt gasten uit om deel te nemen aan een reis door het “Land van Duizend Ritmes” in 2024. Als pionier in riviercruises wordt AmaWaterways de eerste grote maatschappij die deze betoverende rivier verkent.

De Magdalena-rivier, doordrenkt van historische betekenis, heeft door de eeuwen heen een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van Colombia. Haar oevers onthullen diverse landschappen, variërend van weelderige regenwouden tot historische steden en pittoreske dorpjes.

Langs deze rivier liggen steden zoals Mompox en Girardot, beladen met cultuur en geschiedenis. Je krijgt de kans om de lokale bevolking te ontmoeten, historische bezienswaardigheden te verkennen en de authentieke Colombiaanse cultuur te ervaren.

De cruise belooft ook een ontmoeting met de rijke flora en fauna van de regio. Exotische vogels en unieke plantensoorten sieren de omgeving, terwijl je wordt betoverd door de natuurlijke pracht.

Voor de avontuurlijke ontdekkingsreiziger biedt de rederij exclusieve routes tussen Cartagena en Barranquilla. De 7-daagse vaarschema’s nodigen uit tot een reis vol onvergetelijke ervaringen, zoals het bezoeken van lokale markten, het proeven van regionale gerechten en het bijwonen van traditionele festivals.

Kortom, het varen op de Magdalena-rivier belooft een betoverende reis door de tijd, doordrenkt met geschiedenis, cultuur en de adembenemende schoonheid van Colombia’s natuurlijke landschap.

Wil jij meer weten over deze cruise, laat het me dan weten.

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Of u kunt bellen met het hoofdkantoor in Den Haag telefoon: 070-3141831 (uitsluitend in noodgevallen te gebruiken)

Heeft u nog verdere vragen? Wilt u langskomen of vindt u het fijn dat ik bij u langskom, maak dan een afspraak!