Parijs

Parijs

Parijs met de Thalys

Rond Maarten zijn verjaardag zijn we 2 dagen naar Parijs geweest. Het werd tijd om een keer de Thalys uit te proberen. En dan moet je het natuurlijk wel goed doen! We zijn dus 1e klas vanaf Amsterdam naar Parijs gereisd. Dit is absoluut geen overbodige luxe. Een zeer ruime stoel, eten en drinken een krantje etc. Na Brussel mag de trein pas op topsnelheid reizen. Maar met een uurtje of 4 ben je dan in Parijs. We zijn allereerst naar Versailles geweest. Dit hadden we allebei nog nooit gezien, vervolgens de zoektocht naar ons hotelletje. Erg leuk klein maar basic hotel. We hebben lekker stokbrood met bri gehaald en zijn uitgeput op bed neergeploft. Inmiddels waren Maarten zijn voeten niet meer om aan te zien zoveel blaren.

De volgende dag verliep voor Maarten zeer moeizaam. We zijn naar Pere Lacaise geweest en we hebben hier onze ogen weer uitgekeken. Bij de Sacre Coeur hebben we nog even lekker in de zon gezeten en we hebben heel wat Franse kaasjes ingeslagen voor Theo en Kitty als bedankje. Toen weer lekker in de trein geploft voor ons ritje naar huis.

De Thalys is super, maar je moet wel 1e klas reizen.

Dit keer gaan we niet naar Disney. Maar als je toch in Parijs bent en je hebt de tijd is het zeker leuk om 2 dagen Disney aan je verblijf te plakken. Met een 2 daagse toegangskaart voor Disney kan je beide parken bezoeken. Om de grootste drukte en lange wachtrijden te verkomen ga dan niet in de schoolvakanties of met de feestdagen. Mocht je daar toch aan gebonden zijn houdt dan in ieder geval rekening met lange wachttijden. Wanneer je slaapt in Disney boek dan vooral een ontbijt met Caracters bij. Zo heb je de tijd om ook op de foto te gaan met een aantal Disney figuren. In het park moet je maar net geluk hebben en sta je soms ook in een enorme rij om foto’s te kunnen maken.

Voor meer foto’s klik hier.