Plitvice meren

Allereerst de beste tip die je kunt krijgen. Ga niet in het weekend naar de meren. Gisteren was het hier al druk en het is niet eens hoogseizoen, vandaag was het nog veel erger. We waren nog iets vroeger dan gisteren en konden daardoor op ons gemakje het eerste deel lopen. Aangezien we al heel veel hadden gezien, gingen we vandaag nog een keer voor de mooie stukjes en voor de stukjes die we de eerste dag hadden overgeslagen. We mijden de boot, die vonden toch al niet zo leuk, en nemen het pad aan de linkerkant van het meer. Een heel verlaten paadje met prachtige uitzichten over het meer, nog mooier door de herfstkleuren. Wat kunnen we hiervan genieten. Zelfs Luca zegt, ik heb vandaag zin om te wandelen. Nou en dat zegt wat. Iets wat hem ook heel erg trekt is dat het water wemelt van de visjes. Bij het tweede deel, wat wij het mooiste vonden en waar we gisteren alleen liepen, krioelt het nu van de mensen. We lopen in file nogmaals langs alle mooie watervallen. En worden allemaal gek van de drukte, wat zijn we blij dat we hier gisteren ook waren. We zoeken dan ook snel weer een route waarbij we weinig mensen tegen komen. Op het einde van de ochtend komen we tot de conclusie dat we het hele park en alle weggetjes nu wel gehad hebben.

We gaan met de bus weer terug van station 3 naar 2 naar 1 en komen zo weer bij de auto. We besluiten om nog 2 geocaches te doen. En bij de eerste worden we al beloond. We zijn namelijk zo hoog dat we van boven af op het park en de meren kijken en schieten nog een paar hele mooie plaatjes. Ook de 2e cache is leuk, bij een oude molen (lijkt niet meer op een molen) met een leuk watertje met visjes en een waterval.

’s Avonds gaan we nog een keer uiteten, want met 2 pitjes en supermarktjes in de buurt die geen verse dingen verkopen, worden we niet heel blij. En dan maar hopen dat we grotere supermarkten tegenkomen morgen, wanneer we weer naar de kust gaan.

Dit stukje van Kroatië heeft in ieder geval al ons hart gestolen. Wat is het hier ontzettend mooi.