Porto verrassende groepsbestemming

Porto verrassende groepsbestemming

Ontdek het verrassende Porto

Een ideale bestemming voor groepsreizen, of je nu op zoek bent naar een betaalbare ervaring of een vleugje luxe wilt toevoegen!

Stel je voor: een charmante Portugese stad gelegen aan de rustige oevers van de majestueuze Douro rivier. Porto, de op één na grootste stad van Portugal na Lissabon, kreeg in 2001 de eer om culturele hoofdstad van Europa te zijn. De stad is compact en verdeeld in twee delen: de historische wijk Ribeira, waar oude gebouwen het straatbeeld sieren, en aan de overkant van de rivier vind je Vila Nova de Gaia, waar de beroemde portwijnhuizen te vinden zijn.

Porto staat vooral bekend om de productie van portwijn, maar ook om de karakteristieke bruggen en de azulejos azus – de kenmerkende blauwe tegels – die talrijke gebouwen in de stad sieren en een vleugje geschiedenis toevoegen.

Ontdek Porto op jouw manier!

Voor reizigers met een beperkter budget biedt de stad verschillende mogelijkheden. Verken de stad te voet tijdens een begeleide wandeltocht door de knusse straten van Ribeira. Je passeert bezienswaardigheden zoals het betegelde centraal station, de Saint Francis kerk en het sfeervolle Liberty Square. Sluit je wandeling af met een wandeling over de beroemde Pont Luis brug naar Vila Nova de Gaia. Als je het rustiger aan wilt doen, kun je ook kiezen voor een ontspannen tour per antieke tram of zelfs met een kabelbaan voor een vogelperspectief!

Voor degenen die wat meer te besteden hebben, biedt Porto diverse bijzondere transportmogelijkheden. Kies voor een tour per tuktuk of stap in kleurrijke oldtimers om de stad te verkennen. Of ga voor de ultieme ervaring met een uitgebreide culinaire tour langs exclusieve plekjes in de stad.

Kortom, Porto heeft voor ieder wat wils, of je nu op een budget reist of juist wat meer luxe zoekt. Geniet van de charme van deze stad aan de Douro rivier en laat je verrassen door de diversiteit die Porto te bieden heeft!

Herm en Sark

Het kleine eiland Herm – slechts 2,5 km lang en 1 km breed en nog nét niet onbewoond – kun je het beste omschrijven als een oase van rust. Er is geen verkeer; sterker nog, er zijn zelfs geen fietsen. Een prima bestemming dus om lekker te wandelen en de prachtige stranden, zoals het beroemde Shell Beach, te ontdekken. Langs de noordelijke kust vind je de kleine strandjes omgeven door donkere rotsformaties.

Op Sark lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Gemotoriseerd verkeer kent dit eiland niet, op een paar tractoren na. De wegen zijn onverhard en de enige middelen van vervoer zijn hier dus de benenwagen, de fiets of de diverse paardenkoetsjes die klaar staan om met je op pad te gaan. Gewoon lekker in eigen tempo dus het eiland ontdekken (het eiland is klein genoeg om niet te verdwalen!) en je laten verrassen door de schoonheid van de natuur en stilte. Want mooi en stil is het tussen de valleien en de wilde bloemen… Zowel Herm als Sark zijn vanuit Guernsey per boot te bereiken.

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Of u kunt bellen met het hoofdkantoor in Den Haag telefoon: 070-3141831 (uitsluitend in noodgevallen te gebruiken)

Heeft u nog verdere vragen? Wilt u langskomen of vindt u het fijn dat ik bij u langskom, maak dan een afspraak!