Primosten en Trogir

Nog 1 dag en dan zit onze vakantie er weer op. Wat hebben wij genoten van Kroatië, een mooi land qua natuur met leuke oude stadjes. Maar voor we vertrekken, hebben we nog twee bezoekjes af te leggen. De eerste ligt op 45 minuten rijden van Sibenik. Het kleine dorpje Promisten ligt ook weer aan de kust en heeft een oude binnenstad, waar geen auto’s mogen komen. Leuke kruip-door-sluip-door straatjes met allemaal winkeltjes en restaurantjes. Dit is echt een dorpje waar je wel een week kunt vertoeven om iedere avond lekker te flaneren. Een goed alternatief dus voor een van de Canarische Eilanden.

Dat zelfde geldt eigenlijk ook voor Trogir, de plek waar we vannacht onze laatste nacht doorbrengen en de enige plek die in het naseizoen nog lekker druk is. Ook hier is de historische binnenstad, die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, volledig autovrij. Wederom kleine slenterstraatjes, restaurantjes en kleine winkeltjes. Er liggen allerlei kleine cruiseschepen, waarmee je in 1 week langs de kust van Kroatië vaart. Vanmorgen lag er niet één schip en net toen we nog even een ijsje gingen eten wel een stuk of 5 of 6.

Morgen leveren we de auto weer in en vliegen terug naar Rotterdam. En het mooie is dat de luchthaven Split eigenlijk niet in Split ligt, maar tegen Trogir aan, dus we zijn er met 15 minuutjes.