Harriët Hoen

Harriët Hoen

De reis naar Japan was heel bijzonder! Omdat sinds de olympische spelen veel in het Engels ook is, is reizen goed te doen. In de treinen en op stations is veel in het Engels.

Misschien is het wel handig om zelf de Japan Railpass online te bestellen, omdat je dan volgens mij ook online de zitplaatsen kunt reserveren. Scheelt een half uur achter de automaat op het station.
De railpas ophalen kan ook op het vliegveld.
De railpas is ook geldig voor lokale treinen in Tokyo en Kyoto (maar niet voor de metro ‘s daar)

Regel ook van te voren online een pas voor metro in Tokyo. Kun je ook ophalen op t vliegveld. Scheelt een hoop kaartjes kopen in Tokyo.
Als je naar Tokyo gaat: Monkey kart: prijzig, maar superleuk. En de macho bar 😉

We hebben een mobiele wifi router gehuurd. Online reserveren en ophalen/terugbrengen op het vliegveld. Ideaal! Alle gezinsleden konden de hele dag online (zie bijv. Ninjawifi).
Want Google maps heb je wel nodig en voor appverkeer met gidsen

Hotel in Tokio lag te ver van het centrum. In de wijk zelf was niet veel te doen en het was 45 minuten met de metro naar het centrum.

Kanazawa had van ons niet echt gehoeven. Maar dat kwam misschien ook omdat het hotel niet zo gunstig lag.

En een traditioneel hotel (ryokan) klinkt leuk, maar slapen op de grond is echt geen aanrader.

Himeji is absoluut de moeite waard, maar kan prima zonder gids. Er rijdt een oldtimer bus rondjes langs de bezienswaardigheden. Die moet je wel even zoeken, maar zit links van een gebouwtje. In het samoerai kasteel kun je ook een audiotoer nemen.

Hiroshima is erg indrukwekkend. Hotel the Knot heeft een erg goed restaurant.

Periode augustus is niet het meest gunstig. Nogal warm. Voorjaar is mooi vanwege bloeiende planten en bomen, maar ook de herfst is een aanrader, vanwege de roodkleurende esdoorns

Verder is het wellicht handig om op de vouchers de namen en adressen van de hotels ook in het Japans te vermelden. Voor de taxi chauffeur..

Als we Moniek nodig hadden, reageerde ze altijd vlot en altijd bereid te helpen en mee te denken. Was niet vaak nodig, maar wel prettig.