Reisdocumenten

Reisdocumenten

Hoe belangrijk is het dat je met de juiste documenten op reis gaat?
Heel belangrijk, want je wordt geweigerd op je vlucht als:

  1. Je naam niet goed op je ticket staat.
  2. Je niet de juiste reisdocument bij je hebt
  3. Je geen visum of inreis-formulier hebt ingevuld.

Hier mijn tips over deze 3 zaken:

1.
De naam in je ticket. Belangrijk om te weten dat je altijd op je ticket je eerste voornaam voluit volgens paspoort zet en je achternaam. Bij dames die getrouwd zijn betekend dit dat je altijd op je meisjesnaam reist, nooit op je getrouwde naam. Waarom niet. Kijk maar eens goed in je paspoort of op je ID kaart onderin de balk kom je nooit je getrouwde naam tegen en dit is waar ze het document op scannen bij het inchecken.

2.

Het juiste reisdocument. Voor landen die onder het Schengen gebied vallen + Turkije en Georgië kan je met een ID kaart reizen. Voor alle andere landen +Engeland heb je een paspoort nodig. Maar let op dat voor sommige landen waaronder Turkije je reisdocument ook nog een bepaalde geldigheid moet hebben. Voor Turkije bijvoorbeeld moet je ID of paspoort nog 7 maanden geldig zijn. En zo zijn er meer landen waarbij je reisdocument nog een bepaalde geldigheid moet hebben, anders wordt je geweigerd. Goed om dus ruim op tijd te checken, want je hebt niet meer zo snel een nieuw paspoort. Gemeentes hebben het druk en het kan zomaar een paar weken duren.

Een noodpaspoort op Schiphol regelen is een optie, maar niet ieder land staat het toe om met een noodpaspoort binnen te reizen en al helemaal niet als er ook nog een visum of inreis-formulier nodig was. Dit hangt namelijk aan je reisdocumentnummer vast, niet aan je naam.

3.
Een visum of inreis-formulier. Er zijn tegenwoordig steeds meer landen die een visum vereisen, daarvoor moet je nog wel eens voor langs de ambassade of je gebruikt een visumbureau om dit te regelen. Iets duurder, maar wel gemakkelijker en voorkomt fouten bij het invullen van de juiste papieren. Maar tegenwoordig zie je steeds meer dat je een inreis-formulier moet invullen. Vaak tegen een kleine vergoeding, denk aan de ESTA voor Amerika. Er zijn veel verschillende websites die dit aanbieden, maar mijn advies is om dit direct bij de officiële website te doen, dat scheelt geld en voorkomt dat je op een malafide website iets regelt. Ik zal onderin deze vlog een aantal officiële websites zetten, waarvan ik zeker weet dat je de correcte website hebt. Zorg dat je altijd je paspoort en een creditcard bij de hand hebt, want de betaling gaan 9 van de 10 x via een creditcard.

4.
Dan nog een laatste tip voor het overschrijven van de paspoortnummers. Want het Nederlandse paspoort kent cijfers en letters. Bij de 0 of de o is het altijd onduidelijk wat het nu is. De letter O komt nooit voor in het paspoort, dus zie je dat bolletje staat is het altijd het cijfer 0. Mocht je hier een fout in maken bij het aanvragen van je visum of inreis-formulier wordt je geweigerd op je vlucht. Belangrijk om bij een fout dus een nieuw formulier in te vullen ook al kost je dit weer opnieuw geld. Doe je dit niet en wordt je geweigerd op je vlucht ben je je volledige ticket kwijt, dit kan je niet verhalen op een of andere verzekering. Goed opletten dus.

5.
Je bent als reiziger altijd zelf verantwoordelijk voor het regelen van de juiste reisdocumenten. Een reisbureau kan je altijd helpen met advies geven en je naar de juiste website doorsturen, maar je moet het echt zelf checken en regelen.

6.
Officiële websites voor visa of inreis-formulieren waar ik mijn klanten naar toe stuur om zelf te regelen. Je kunt dit pas doen als je een paspoort hebt dat nog voldoende geldigheid hebt. Een visum is gelinkt aan je paspoortnummer. Sommige visa zijn voor eenmalig binnenkomst en sommige zijn 1 of meerdere jaren geldig, zolang jij maar reist met hetzelfde paspoortnummer.

Visum Vietnam: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/trang-chu-ttdt

Visum voor Cambodja: https://www.evisa.gov.kh/

Visum voor Laos: https://laoevisa.gov.la/index

Inreisformulier Canada: Canada | Electronic Travel Authorization (eTA) (etacanada-advice.com) (5 jaar geldig)

Inreisformulier Amerika: Official ESTA Application Website, U.S. Customs and Border Protection (dhs.gov) (2 jaar geldig)

Inreisformulier Mexico: Servicio de Administración Tributaria | SICADED (sat.gob.mx)

Inreisformulier Jamaica: https://enterjamaica.com

Inreisformulier Dominicaanse republiek: eTicket (migracion.gob.do)

Visum Australie: Subclass 651 eVisitor (homeaffairs.gov.au)

Visum Nieuw Zeeland: New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) | Immigration New Zealand

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Of u kunt bellen met het hoofdkantoor in Den Haag telefoon: 070-3141831 (uitsluitend in noodgevallen te gebruiken)

Heeft u nog verdere vragen? Wilt u langskomen of vindt u het fijn dat ik bij u langskom, maak dan een afspraak!