Reisdocumenten

Wat je moet weten over de juiste papieren die je nodig hebt om op reis te gaan!

Het is van cruciaal belang om met de juiste documenten op reis te gaan, anders loop je het risico geweigerd te worden op je vlucht. Hier zijn mijn tips over de drie belangrijkste zaken:

  1. Naam op je ticket: Zorg ervoor dat je eerste voornaam voluit staat zoals in je paspoort, gevolgd door je achternaam. Getrouwde dames moeten altijd op hun meisjesnaam reizen. Dit is belangrijk omdat de documenten worden gescand op basis van je reisdocumentnummer bij het inchecken.
  2. Het juiste reisdocument: Voor landen binnen het Schengengebied, Turkije en Georgië kun je met een ID-kaart reizen, maar voor alle andere landen, inclusief Engeland, heb je een paspoort nodig. Let op de geldigheid ervan, vooral voor landen zoals Turkije, waar je paspoort nog minstens 7 maanden geldig moet zijn.
  3. Visum of inreis-formulier: Steeds meer landen vereisen een visum of inreis-formulier. Zorg ervoor dat je deze tijdig en op de juiste manier invult. Gebruik bij voorkeur officiële websites om fouten en fraude te voorkomen.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van de juiste documenten, maar een reisbureau kan je altijd adviseren en doorverwijzen naar de juiste bronnen. Zorg ervoor dat je alles op orde hebt om onnodige stress en problemen te voorkomen tijdens je reis.

Dan nog een laatste tip voor het overschrijven van de paspoortnummers. Want het Nederlandse paspoort kent cijfers en letters. Bij de 0 of de o is het altijd onduidelijk wat het nu is. De letter O komt nooit voor in het paspoort, dus zie je dat bolletje staat is het altijd het cijfer 0. Mocht je hier een fout in maken bij het aanvragen van je visum of inreis-formulier wordt je geweigerd op je vlucht. Belangrijk om bij een fout dus een nieuw formulier in te vullen ook al kost je dit weer opnieuw geld. Doe je dit niet en wordt je geweigerd op je vlucht ben je je volledige ticket kwijt, dit kan je niet verhalen op een of andere verzekering. Goed opletten dus.

Officiële websites voor visa of inreis-formulieren waar ik mijn klanten naar toe stuur om zelf te regelen. Je kunt dit pas doen als je een paspoort hebt dat nog voldoende geldigheid hebt. Een visum is gelinkt aan je paspoortnummer. Sommige visa zijn voor eenmalig binnenkomst en sommige zijn 1 of meerdere jaren geldig, zolang jij maar reist met hetzelfde paspoortnummer.

Visum Vietnam: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/trang-chu-ttdt

Visum voor Cambodja: https://www.evisa.gov.kh/

Visum voor Laos: https://laoevisa.gov.la/index

Inreisformulier Canada: Canada | Electronic Travel Authorization (eTA) (etacanada-advice.com) (5 jaar geldig)

Inreisformulier Amerika: Official ESTA Application Website, U.S. Customs and Border Protection (dhs.gov) (2 jaar geldig)

Inreisformulier Mexico: Servicio de Administración Tributaria | SICADED (sat.gob.mx)

Inreisformulier Jamaica: https://enterjamaica.com

Inreisformulier Dominicaanse republiek: eTicket (migracion.gob.do)

Visum Australie: Subclass 651 eVisitor (homeaffairs.gov.au)

Visum Nieuw Zeeland: New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) | Immigration New Zealand

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.