De Reisverrijker

Verrijker 1

Wandelvierdaagse Oostkant Chalkidiki (5 dagen/4 nachten)

 

 

Dag 1 – Wandel over de geboorteplek van Aristotelles

Na aankomst en check-in in het appartement gaan we een wandeling maken bij de geboorteplek van Aristotelles. Vanaf de ruïne heb je een mooi uitzicht over Olympiada en de oostkust van Chalkidiki. Je leert hier meer over de historie en de myths vanuit de tijd van Aristoteles, Philip en Alexander de Grote. We wandelen over smalle paden, langs bezichtigingsplekken en trappen. Soms is het flink steil. Totale wandeltijd incl. vertelstops 3 uur. Totale afstand is ongeveer 5 km.

 

Dag 2 – Wandeling Varavara watervallen

Een wandeling onder de bomen vandaag. We gaan de watervallen in Varavara bezoeken. Je start met wandelen aan het begin van een breeds zandpad welke goed beloopbaar is, zo’n 3.5 km. Hier kan je ook je auto parkeren. Daarna bezoeken we 2 watervallen. Het water van de watervallen is lekker verfrissend en zeker de moeite waard om even in af te koelen. We geniteen hier van een picknick voordat we weer teruglopen naar de auto.

Dag 3 – wandel door Arnea

Met eigen auto rijd je richting Arnea. Hier ontmoet je de gids van vandaag om een wandeling in de omgeving van het stadje te maken. Na de wandeling kan je zelf nog wat drinken in Arnea voor je richting Ierissos rijdt om in te checken in je hotel.

Dag 4 – wandel en vaar rond Ourandoupoli

(alleen op zaterdag beschikbaar)

In een kleine 30 minuten rijden we richten de haven van Ourandoupoli waar we om 11 uur vertrekken voor een boottocht langs het schiereiland Athos. Rond 14 uur zijn we terug in de haven en gaan we beginnen aan onze laatste wandeling van deze verrijker. De wandeling vindt plaats rond het klooster Zygos, hier is tevens de grens tot waar je als gewone mens kan komen zonder vergunning.

Dag 5 
Vandaag kan je rustig aan uitchecken en op naar je volgende avontuur.

Inclusief:

2 overnachtingen in Olympiada op basis van logies en 2 overnachtingen in Ierissos op basis van logies. 4 wandelingen onder begeleiding van een local, picknick lunch of snack tijdens de wandelingen, boottocht Athos.

Prijs:

€584, p.p. op basis van 2 persoonskamer (half september – juni)
Toeslag voor juli – half september €60,- p.p. op basis van 2 personen
min. aantal deelnemers: 2
max. aantal deelnemers: 8

Terug naar overzicht Bouwstenen Chalkidiki