12 daagse autorondreis Noordelijk Marokko

Verken het betoverende noorden van Marokko, waarbij je door adembenemende landschappen reist en de fascinerende cultuur van de regio ontdekt.

 

Prijs: vanaf €2275,-

 

 • Dwaal door de blauwe stad Chefchaouen
 • Ontdek Tazekka
 • Verdwaal door de straten van Fez
 • Souk van Meknes

 

Reisinformatie

 

 

 • Belangrijke informatie

  Deze reis is een voorbeeld reis en kan naar eigen wens en smaak worden aangepast. Tijdens het offerte gesprek bespreek ik met jullie de wensen omtrent de te bezoeken overnachtingsplekken tijdens de route, het aantal overnachtingen per locatie en het type accommodaties dat bij jullie past. 

  De reis zou ook in stukken kunnen worden geknipt, waardoor er een 8 of 22 daagse rondreis van gemaakt kan worden.

   

 • Prijsinformatie

  Prijs vanaf €750,- p.p.

  op basis van 2 volwassenen 

  Inclusief

  • Autohuur 
  • 11 overnachtingen

  Exclusief

  • Internationale vluchten
  •  uitgaven van persoonlijke aard
  •  reserveringskosten € 45.00 per boeking
  •  calamiteitenfonds € 2.50 per boeking
  •  deelname SGR € 5.00 per persoon
  •  verzekeringen
  •  visa en inentingen, waar nodig

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma
 • Dag 1 – 2 Casablanca

  Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rij je naar het hotel. De komende anderhalve dag heb je tijd om de stad te bezoeken. Een bezoek aan de Hassan II-Moskee mag niet ontbreken. 

 • Dag 3 Meknes

  Je stapt in de auto naar Meknes voor een rit van 3 uur. Bij aankomst ga je lekker lunchen in een van de vele leuke restaurantjes en heb je tijd om door de smalle straatjes te slenteren. 

 • Dag: 4 - 5 Tazekka regio

  Een relatief korte rit vandaag, maar met veel leuke plekjes om te stoppen. De eerste stop is Bhalil een klein dorpje met grotwoningen. In Sefrou bezoek je de cascades (watervallen) en rij richting El Menzele en neem de route door de kloof. De volgende dag heb je alle tijd om de Tazekka regio te ontdekken en een mooie wandeling te maken. 

 • Dag 6 - 7 Fez

  Een korte rit brengt je in Fez. Een prachtige maar drukke stad. Neem de tijd om alles in je op te nemen en laat je niet verleiden tot het nemen van een gids, want je kunt de stad prima op eigen houtje zien. 

 • Dag 8 - 9 Chefchaouen

  Tijd om weer op pad te gaan. Een relatief lange rit vandaag van ongeveer 4 uur. Maak een stop in Moulay Idris een mooie Romeinse Ruïne. Neem zo’n 2 uur de tijd om het hele complex te bekijken. Vanaf hier is het nog ongeveer 3 uur naar Chefchaouen. Je ziet de stad al van een afstand liggen. De mooie blauwe stad schittert op de berg. 

  Je hebt een volle dag om deze prachtige stad te bekijken. Ga ook vooral naar het uitkijkpunt voor een schitterend uitzicht over de stad.

 • Dag 10 Tetouan

  Op naar Tetouan, maar onderweg moet je zeker een stop maken in het Nationale Park Talessentane en hier een wandeling maken richting God’s Bridge of een van de watervallen. Je kunt hier ook gelijk lekker lunchen aan de rivier. 

 • Dag 11-12

  De laatste bestemming van deze reis Tanger. Maak een stop bij Cape Malabata en kijk over de straat van Gibraltar naar Spanje. Tanger is een veel moderner dan de andere steden die je hebt gezien. Vanaf hier kan je ook de boot nemen naar Spanje, mocht je niet terug willen vliegen vanaf Tanger, maar je reis willen voortzetten in Spanje. 

 • Dag 15

  Je levert de huurauto weer in op de luchthaven en vertrekt weer naar Nederland.

Wat mijn klanten zeggen

Ronald N.
Ronald N.
2024-03-27
Wij boeken onze reizen altijd (al jaren, zomer, winter en tussendoortjes) via Moniek van de Reisverrijker en het is altijd goed geregeld. We waren dus weer heel tevreden! Volgende keer weer! Ronald N. Ps voor onze vrienden van de zoekmachine: moniek bos-bouwman van de reisverrijker
Robert Dunlop
Robert Dunlop
2024-02-26
Wij zijn net terug van een reis naar Nieuw Zeeland en Australië georganiseerd door Moniek Bos-Bouwman. Wat hebben we een geweldig mooie reis gemaakt en wat heb je ons een hoop zorgen uit handen genomen, niets was je teveel, telkens weer heb je de reis voor ons aangepast en uiteindelijk hebben we een perfecte reis kunnen maken. Moniek je bent integer, betrouwbaar en efficiënt zonder jou hadden we deze reis nooit zo goed kunnen plannen. Dankjewel!
Ryan Gottenbos
Ryan Gottenbos
2024-02-19
Ook dit jaar mijn Reis weer geboekt bij de Reisverrijker, Moniek Bos. Alles is tot in de puntjes geregeld, en voor mij is dat een rustig gevoel, zodat ik zonder problemen op reis kan. Mijn boekingen doe ik al sinds 2013, en ben er super tevreden over. Mocht er onverhoopt toch een probleem komen, dan wordt dit in een kort tijdsbestek opgelost! en niet geheel onbelangrijk, er wordt ten alle tijden goed en snel gecommuniceerd. Kortom ik ben blij met de Reisverrijker, Moniek Bos!
jos de Lange
jos de Lange
2024-02-13
Moniek is een geweldige reisplanner. Iemand die echt luistert en doorvraagt. Ze denkt pro actief mee met opties en alternatieven die iedere reis beter maken maar ook efficiënter en goedkoper. 100% aanrader voor iedere reis en vakantie!
Margret Groenewegen
Margret Groenewegen
2024-02-11
Moniek Bos-Bouman heeft voor ons een onvergetelijke reis naar Antarctica geboekt via Hapag Loydd. Met extra activiteiten aansluitend in Buenos Aires. Alles klopte en was super geregeld. En dat in Corona tijd waardoor het geheel 2x een jaar is uitgesteld. En door Moniek telkens opnieuw geregeld moest worden. Chapeau voor de liefdevollie en geduldige manier waarop zijn dat deed. Wij hebben waanzinnig genoten van de reis van ons leven.
Catharine Tap
Catharine Tap
2023-05-12
Moniek heeft voor ons de perfecte reis geboekt naar Mallorca en rekening gehouden met wat voor ons de laagste prijs was. Ze was betrokken en behulpzaam. Ze heeft de dag van tevoren nog geregeld dat ik via een fast lane kon inchecken. Ook moest ik speciale medische bagage mee. Transavia deed hier moeilijk over, maar na veel telefoontjes heeft Moniek het voor ons geregeld. Dat nam veel zorgen bij ons weg. Als ik weer een reis ga boeken dat doe ik dat zeker via Moniek! Echt een aanrader!
Lia Snel
Lia Snel
2022-11-19
Alles helemaal geregeld zoals je zelf wilt. Met als extra leuke tips over het land.
Liane den Haan
Liane den Haan
2020-12-08
Wil je op vakantie en helemaal ontzorgt worden? Dan moet je zeker naar Moniek. Ze adviseert, regelt en denkt mee op elk moment. Voor, tijdens en na je vakantie. Echt super!!
William Masselink
William Masselink
2020-12-08
We kennen Moniek vanaf 2014. Sindsdien helpt ze ons bij de vele reizen die we al hebben gemaakt vakkundig. Ze is hulpvaardig, heeft veel contacten en reageert adequate bij problemen die ook wel eens ontstaan. Al met al kan ik haar iedereen van harte aanbevelen.

Foto's

Reisvoorstel aanvragen

Reisvoorstel aanvragen?

Je bent enthousiast, hebt mooie reisideeën en wilt graag persoonlijk advies?

Deel met mij jouw reiswensen via het aanvraagformulier hiernaast.

Vul je gegevens in en dan neem ik binnen 1 werkdag contact met je op.
We bespreken dan jouw reiswensen telefonisch, via mail of Teams!

Ik kijk er naar uit om jouw rondreis op maat te organiseren.

Stap 1 van 3

Persoonsgegevens