Rincon de la Viejo

We rijden in een kleine vier uur van La Fortuna naar Rincon de la Viejo. Zelfs met drie verschillende navigaties rijden we nog verkeerd. Het zit ons niet mee deze rit. Al 3x kunnen we niet in 1x ons hotel vinden.  Uiteindelijk vinden we de juiste afslag en gaan we off-road de jungle in. De weg is af en toe lekker stijl en met de nodige gaten en gleuven.

De middag lekker zwemmen, want het is hier ook nog lekker warm benauwd. Tegen een uurtje of vier gaan we de jungle in en lopen we over de 16 hanging bridges. Omdat je hier weer zover in de natuur zit, zijn er genoeg dieren te vinden, zeker nu het gaat schemeren. We zien witneusberen en agouti’s, knaagdieren die op alpenmarmotten lijken. Muggenspray is wel een must.

De volgende ochtend doen we als eerste de waterslide door de jungle, een glijbaan van 425 meter. Je loopt een stuk omhoog de jungle in en neemt plaats in de glijbaan. Er loopt een bak water achter je vol en de klep gaat open. Door de enorme golf met water wordt je als een kanon door de glijbaan geschoten. Voor $15,- mag je 3x naar beneden.

Na de lunch stappen we achter op de kar van een tractor en maken we een rit van zeker een kwartier nog verder de jungle in. Hier liggen de hotsprings. Net voor de hotsprings kun je nog even naar een geweldig mooie waterval wandelen. Die mag je zeker niet missen. Als he binnenkomt ga je eerst in de sauna, daarna smeer je je helemaal in met modder. Dit laat je helemaal opdrogen in de zon om vervolgens alles onder een mega koude douche af te spoelen. Dan ben je klaar om de heetwaterbaden in te gaan. Na 1,5 uur nemen we de tractor weer terug en sluiten we de dag af met een drankje aan de bar. De zonsondergang is spectaculair.